'Hij maakt fout op fout en is niet geschikt voor dit niveau''

Sportverslaggever Roelof de Vries maakt zich zorgen dat SC Heerenveen zich in verdedigend opzicht nog amper heeft versterkt. Het afgelopen seizoen was er een recordaantal tegengoals, maar tot nu toe is alleen de van Ajax gehuurd Sven Botman erbij gekomen.

"Ik maak me vooral zorgen over de backs", verduidelijkt De Vries in de nieuwe 'Sportcast'-uitzending van Omrop Fryslân. "Ik vind de verdediging echt het zwakste onderdeel van Heerenveen. Floranus heeft het nog nooit laten zien en maakt fout op fout. Die is absoluut niet geschikt voor dit niveau. Ik kan dat wel zeggen met m'n grote mond. Je hoort dat ook op de tribune dat mensen zich daaraan ergeren."

Toch zijn er ook mensen die nog steeds vertrouwen in de 20-jarige rechtsback hebben. "Hij speelt toch altijd bij Jong Oranje, al is het de laatste tijd wat minder vaak, er zijn nog genoeg mensen die het in hem zien zitten. Maar ik zie het eerlijk gezegd nog niet", vervolgt De Vries, die weet dat technisch manager Gerry Hamstra nog zoekende is naar een concurrent voor Floranus.

Los daarvan is het logisch dat de Friezen met Botman nog een centrale verdediger erbij hebben gehaald. "Ze werken sowieso met het credo om voor elke positie twee spelers te hebben. Qua linksbenige verdedigers moest er nog wel wat bij. Met Dresevic, Skovgaard en Woudenberg en nu Botman heb je er dan vier. Al denk ik dat ze bij Skovgaard wel al een beetje de conclusie hebben getrokken dat hij misschien tekort komt."

"Skovgaard krijgt bijna helemaal geen speelminuten. Dresevic hebben we verleden seizoen niet heel veel gezien, maar daar wordt ik nog niet heel warm van. Laten we hem natuurlijk nog even de kans geven, maar ze zullen dat bij Heerenveen ook zien en vandaar dat Botman ook een directe versterking moet zijn", aldus De Vries. Wat hem betreft is er met Daniel Høegh maar één onbetwiste verdediger in de achterhoede.

"Het afgelopen jaar was Høegh wel minder dan zijn eerste seizoen, toen was hij écht goed en verdedigend foutloos. Het afgelopen seizoen maakte hij toch wat foutjes en begin je daar op een gegeven moment wel wat aan te irriteren. Maar Høegh is wel de stabiele factor in de verdediging. Dat is prima, die kun je er altijd bij hebben en scoort altijd een zes."

Jullie zijn natuurlijk héél benieuwd naar die eerste Omrop-Sportcast.... :) Te beluisteren via onderstaande link: https://t.co/R3YIiNvBBi

— Andor Faber (@Andor_F) July 29, 2019
Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand