''Of Vlap de hedendaagse Abe is? Dat moet hij nog bewijzen''

1
''Of Vlap de hedendaagse Abe is? Dat moet hij nog bewijzen''

Foppe de Haan is dinsdagavond in Sneek bij het herdenkingsduel van de 'razziawedstrijd' tussen team Noord en West trainer van het eerstgenoemde elftal. Het 75-jarige clubicoon heeft in zijn team de beschikking over één profspeler: de in Sneek geboren en getogen Michel Vlap.

Hoewel de neiging wellicht is om alle ballen op Vlap te spelen, is het voetbal vanavond eigenlijk maar bijzaak. Centraal staat het herdenken van de 'razziawedstrijd', waarbij op 21 mei 1944 21 mannen werden opgepakt die naar een voetbalwedstrijd waren komen kijken.

"Ik vind dat je dit soort dingen moet herdenken. Dat is hartstikkene goed, want dan gaan mensen nadenken over wat er toen is gebeurd, of het ons weer kan gebeuren en hoe we het kunnen voorkomen", vertelt De Haan voor de camera's van Sport Noord Café. "Het is heel prima om dit soort dingen te doen."

"Het is ook heel leuk, dat blijft langer bij je dan dat het heel dramatisch is", vervolgt De Haan, die uitkijkt naar het speciale duel. "Of Vlap de hedendaagse Abe is?", lacht De Haan. "Dat moet hij nog bewijzen. Maar niet alle ballen op Vlap, gewoon lekker voetballen en iedereen moet aan de bal."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 22 May 2019 om 08:31
    Atalanta Bergamo geïnteresseerd, dat zou wel een mooie stap zijn.
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›