Vlap reageert: ''Ik vind het een hele eer dat ik mee mag doen''

0
Vlap reageert: ''Ik vind het een hele eer dat ik mee mag doen''

Sneek staat dinsdag 21 mei stil bij de Duitse 'voetbalrazzia' van 75 jaar geleden - waarbij 21 mensen werden opgepakt - tijdens een wedstrijd tussen de districten Noord en West. Michel Vlap heeft toegezegd dat hij aanwezig zal zijn bij de herdenkingswedstrijd. 

"Dit móet ik doen, zei ik meteen, toen ik hiervoor werd gevraagd", legt hij uit op de website van de Leeuwarder Courant. "Ik had weleens iets gehoord over de wedstrijd in 1944 en nu ik erover ben bijgepraat, vind ik het een hele eer dat ik mee mag doen", aldus Vlap.

"Als Sneker ken ik veel jongens uit de selectie; dat is leuk", vervolgt hij enthousiast. "De band die Heerenveen met de razziawedstrijd heeft, is een speciale bijkomstigheid. Alles komt op zo’n avond bij elkaar", constateert Vlap, die bijval krijgt van technisch manager Gerry Hamstra.

"Voor ons was meteen helder dat we hieraan mee wilden werken”, reageert hij. "In Sneek worden dinsdag oorlogsslachtoffers herdacht; die mensen mogen we nooit vergeten. Ik ben geraakt door de verhalen die ik over de razzia heb gehoord. Trainer Johnny Jansen en ik willen de wedstrijd bijwonen", besluit Hamstra. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›