Dingsdag duidelijk: ''Ga dan niet angsthazenvoetbal spelen''

0
Dingsdag duidelijk: ''Ga dan niet angsthazenvoetbal spelen''

Michael Dingsdag is van mening dat Johnny Jansen - of wie er anders komend seizoen voor de groep staat - als hoofdtrainer van SC Heerenveen een 'fantastische' baan heeft. In het Abe Lenstra Stadion zijn eigenlijk alle randvoorwaarden aanwezig om succces te boeken.

"De supporters verwachten niet dat je kampioen wordt, want dat gaat nooit gebeuren. Je hebt altijd individuele kwaliteiten in de groep zodat je niet kan degraderen", vertelt de voormalige verdediger van SC Heerenveen bij Radio Camataru. De afgelopen drie jaar was hij jeugdtrainer bij NAC Breda.

"Slijp er gewoon iets in wat voor de supporters herkenbaar is, in de Heerenveen-stijl, en laat ze dan maar genieten van het voetbal. Ze zeggen altijd dat het klapvee is dat op de tribune zit", vervolgt Dingsdag. "Nou, laat ze dan ook een reden hebben om te gaan klappen en ga dan niet angsthazenvoetbal spelen."

Het ontbreekt Dingsdag nog aan de juiste papieren om er een 'open sollicitatie' uit te gooien, maar de ambitie om trainer te worden van SC Heerenveen is er zeker. "Ik heb er een hele mooie tijd gehad, ik weet wat Heerenveen vraagt en hoe de supporters denken."

"Ik heb denk ik wel genoeg ervaring om die jonge gasten, die tegenwoordig de kar moeten trekken, een zetje in de goede richting te geven. Als je hashtag #gerryhamstra gebruikt, dan komt het misschien wel bij hem terecht", lacht Dingsdag, die in de uitzending erkent dat hij al met Hamstra heeft gesproken.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›