Kobayashi in de fout: ''Was misschien beter om bal in de ploeg te houden''

Johnny Jansen vindt niet dat het een gebrek aan kwaliteit is dat Heerenveen opnieuw niet in staat blijkt om een wedstrijd voortijdig te beslissen. De 44-jarige interim-trainer vind dat er genoeg spelers zijn die het verschil kunnen maken, maar momenteel niet hun beste vorm verkeren.

"Ben Rienstra kan gewoon een goal maken, dat heeft hij gewoon bewezen. Ben komt nu in een positie terecht dat hij op de paal schiet. Zo zijn er meerdere moment geweest waarin we het gewoon laten liggen", vertelt Jansen bij Omrop Fryslân. "Ook Mitchell (van Bergen, red.) kan ook gewoon een goal maken en schiet hem nu op z'n rechterteen..."

"Dan mis je net wat precisie of zeg maar wat het is. Je 'vergeet' gewoon om het duel te beslissen. Of dat een gebrek aan kwaliteit is? Daar geloof ik niet in. Het is op dit moment gewoon even zo", vervolgt Jansen, die redelijk tevreden was over de eerste helft. "Ik had wel iets meer tempo aan de bal gewild en we misten soms wat diepte."

"Maar als je naar de goal kijkt die Michel maakte, waarin Yuki wordt vrijgespeeld tussen de linies en Michel in de diepte stuurt. Dat zijn de momenten waar we het van moeten hebben." Dezelfde Kobayashi was ook indirect betrokken bij de eerste goal van VVV, zag Jansen. "Yuki heeft de bal en gaat voor de beslissende pass, terwijl het op dat moment misschien beter was geweest om de bal simpel in de ploeg te houden."

"Het spel golfde heen en weer en we waren erg slordig aan de bal. Dat zorgt er uiteindelijk voor dat de tegenstander weer in de wedstrijd komt. In die fase waren we gewoon te slordig", aldus Jansen, wiens plan om drie keer te winnen er in elk geval niet meer in zit. "Wat het allemaal nu betekent moeten we nog even gaan bekijken."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand