VIDEO | Samenvatting: SC Heerenveen geeft in slotfase zege uit handen

SC Heerenveen heeft dinsdagavond met 2-2 gelijkgespeeld tegen VVV Venlo. De Friezen hadden net als tegen Heracles het betere spel mag gaven ook nu weer eenvoudig de doelpunten weg. In de laatste minuut werd een 2-1 voorsprong uit handen gegeven.

Beide ploegen gingen met evenveel punten (37) aan het duel van start maar al vrij snel werd duidelijk dat Heerenveen de beter ploeg was. De Friezen vielen aan terwijl VVV zich terug trok op de eigen helft. Onder meer Michel Vlap (naast, red.) en Mitchell van Bergen (redding Unnerstall, red.) waren dichtbij een treffer.

Na bijna een half uur spelen kwam via Vlap eindelijk de 1-0 op het scorebord. De middenvelder werd door Yuki Kobayashi van een prachtige steekpass voorzien en kon raak schieten. Heerenveen vergat vervolgens de score voor rust verder uit te bouwen. Ben Rienstra schoot op de paal en Sam Lammers stuitte op Unnerstall.

Nog geen tien minuten na rust wist invaller Jay-Roy Grot uit het niets de gelijkmaker binnen te schieten. De aanvaller werd veel te vrij gelaten door Doke Schmidt en zag Warner Hahn matig optreden: 1-1. De tegentreffer leek een mentale tik voor de thuisploeg en Johnny Jansen greep in met een dubbele wissel door Stijn Schaars en Morten Thorsby in te brengen.

Heerenveen leek daarmee de rug te rechten en opnieuw Vlap wist zijn ploeg weer op voorsprong te zetten. Na 75 minuten kon het talent een strakke voorzet van Van Bergen hard binnen koppen. Het Abe Lenstra Stadion dacht al aan een overwinning maar niets was minder waar. In de laatste minuut werkte Sem Steijn de bal bij de tweede paal het doel in op aangeven van Grot: 2-2.