Verbazing over actie Kobayashi: ''Hij geeft hem echt een schop''

3
Verbazing over actie Kobayashi: ''Hij geeft hem echt een schop''

SC Heerenveen was vrijdag tegen Heracles voor rust heer en meester in het Polman Stadion, maar moest het na een domme overtreding van Yuki Kobayashi toch een penalty incasseren. De Japanner raakte daarbij niet de bal maar alleen de knie van tegenstander Brandley Kuwas. 

"Het was terechte penalty", stelt Kees Kwakman zonder enige twijfel bij FOX Sports. "Bij een eerder moment met Kuwas was niks aan de hand maar hier (bij de penalty, red.) zie je heel goed in de herhaling dat Kobayashi hem op de knie tikt. Het is een beetje een rare overtreding, want hij geeft hem echt een schop. Hij probeert niet de bal te spelen en geeft Kuwas echt een schop om hem uit balans te brengen."

Ook collega-analist Gertjan Verbeek verbaasde zich over het voorval: "Heel slecht verdedigd." Kwakman: "Kobayashi is ook niet echt een verdediger, hè? Er komen ook nog twee man aanlopen. Dit was voor rust gelijk het gevaarlijkste moment van Heracles." SC Heerenveen wist in het vervolg van de eerste helft gelukkig de stand alweer gelijk te trekken, eveneens vanaf de strafschopstip.

Verbeek: "Die was wat moeilijker te zien, daar moesten we even goed kijken. Eerst dachten we dat hij erbuiten was als Peterson hem aanraakt. Maar ik denk toch dat Czyborra is die hem nog een duw geeft op het laatst. Het is de laatste overtreding die gemaakt wordt. Ik denk dat dit ook een terechte beslissing was." Kwakman: "Het is logisch dat Kooij deze beslissing maakt."

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 22 Apr 2019 om 21:16
  • Quote van 22 Apr 2019 om 14:47
   verbaasd mij helemaal niet , Yuki heeft vaak kortsluiting in zijn bovenkamer en maakt dan domme totaal onnodige overtredingen
  Rouw er ook totaal niet om dat hij aan het eind van het seizoen weg gaat
 • 22 Apr 2019 om 14:48
  Off topic: Fred Rutten samen met Technisch Manager van Twente op de tribune. Denk dat hij niet naar Heerenveen zal komen.
 • 22 Apr 2019 om 14:47
  verbaasd mij helemaal niet , Yuki heeft vaak kortsluiting in zijn bovenkamer en maakt dan domme totaal onnodige overtredingen
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›