VIDEO | Samenvatting: SC Heerenveen vergeet zichzelf te belonen in Almelo

SC Heerenveen heeft vrijdagavond met 2-1 van Heracles Almelo verloren. De Friezen waren de betere partij maar kwamen twee keer op achterstand. Ondanks een slotoffensief met vele kansen wist Heerenveen de achterstand niet meer ongedaan te maken.

Met Sam Lammers terug in de basis ging Heerenveen goed van start in Almelo. De Friezen hadden al snel een duidelijk veldoverwicht maar grote kansen kwamen er lange tijd niet. Michel Vlap werd wel gevaarlijk en kon vrij uithalen maar zijn schot miste kracht.

Tegen de verhouding in kwam Heracles na een half uur op voorsprong. Daar was een domme overtreding van Yuki Kobayashi voor nodig in het strafschopgebied. De bal ging op de stip en Brandley Kuwas wist het buitenkansje te benutten: 1-0.

Vijf minuten voor rust kreeg ook Heerenveen een penalty. Mitchell van Bergen ging tussen twee verdedigers door maar werd daarbij neergehaald. Ondanks lang beraad van de VAR bleef Lammers koel en schoot hard in de kruising.

Ook na rust waren de Friezen de betere partij. Onder meer Ben Rientra was dichtbij de 1-2 maar de bal wilde het doel niet in. Heracles bleek wel uiterst effectief en kwam in de 73ste minuut via Dalmau op voorsprong. De Spanjaard kon uit de rebound na een corner raak schieten: 2-1.

Met Dennis Johnsen en Morten Thorsby als invallers ging Heerenveen in een slotoffensief op jacht naar de gelijkmaker. Met name Thorsby liet zich gelden maar twee maal kreeg de Noor een grote kans niet het doel in. Zodoende bleef de 2-1 op het scorebord en ging Heerenveen met lege handen naar huis.