KNVB verplaatst speelronde 33: SC Heerenveen eindigt met uitduel

( 12 reacties)
KNVB verplaatst speelronde 33: SC Heerenveen eindigt met uitduel

De KNVB komt Ajax tegemoet voor het drukke speelschema vanwege plaatsing voor de halve finales van de Champions League. De complete 33ste speelronde is verplaatst naar 15 mei en de aanvang is om 19:30 uur. 

Dat betekent dat SC Heerenveen het seizoen eindigt met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Speelronde 34 blijft wél 'gewoon' op 12 mei staan. "Er blijkt dat er aan het eind van het seizoen geen ruimte meer is om eenvoudig met eredivisiewedstrijden uit te kunnen wijken naar alternatieve data", zegt directeur betaald voetbal Eric Gudde op de officiële website van de KNVB.

"Na wekenlang alle mogelijke oplossingen te hebben verkend, zijn de overgebleven scenario's vandaag voorgelegd aan de clubs. Dit omdat alle clubs aan de basis stonden van het competitieprogramma en nu ook allemaal te maken krijgen met speeldata die hoe dan ook veranderen."

Dit zijn nu de wedstrijden in de laatste speelronde van de eredivisie: De Graafschap - Ajax, PSV - Heracles Almelo, Fortuna Sittard- Feyenoord, FC Utrecht - SC Heerenveen, Excelsior - AZ, NAC Breda - PEC Zwolle, VVV-Venlo - Vitesse, ADO Den Haag - Vitesse en FC Emmen - FC Groningen.

 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 19 Apr 2019 om 09:17
  Op zich prima......maar dat komt ook meer omdat wij, Heerenveen, hier niet super door geraakt worden omdat het voor ons een uitwedstrijd is maar als het onze thuiswedstrijd betrof had ik het minder geslaagd gevonden want een doordeweeks duel zou betekend hebben, gezien de data, dat ik er i.v.m. werk waarschijnlijk niet bij zou kunnen zijn......voor de thuisspelende clubs vind ik het dan ook best zuur dat voor 1 club al die thuisspelende clubs een doordeweekse seizoensafsluiter krijgen i.p.v. in het weekend.Overigens heb ik het idee dat wij betere resultaten in avond wedstrijden pakken dan op middagen dus pakt het voor ons wellicht extra goed uit hahaha (overigens niet gebasseerd op statistieken maar puur op gevoel ;) )
 • 18 Apr 2019 om 19:15
  Op soccernews is te lezen dat er nog een alternatief plan klaar ligt. Er hoeft namelijk maar één burgemeester bezwaar te maken en dan kan dit hele plan weer van tafel. In dat geval worden alleen de wedstrijden van Ajax en PSV verplaatst zodat die op hetzelfde moment spelen. De rest speelt gewoon volgens het bekende programma. Voor de Graafschap betekent het dat er dan het voordeel is dat ze voor de laatste ronde weten wat hun resultaat moet zijn voor handhaving. Dat voordeeltje gun ik ze wel. En verder is het voor het voetbal ook beter dat het merendeel van de clubs gewoon tot het laatste moment voor de winst moeten gaan om nog iets van doelstellingen te verwezenlijken. Optie 2 is prima wat mij betreft! Spanning tot het laatste fluitsignaal.
 • 18 Apr 2019 om 17:56
  En dan te bedenken dat die spelers een niveau hogerop willen doen, kunnen niet eens 3 wedstrijden in een week spelen, ik vind het grote onzin
 • 18 Apr 2019 om 17:39
  • Quote van 18 Apr 2019 om 17:04
   Jij snapt er niks van hé..
  Nee jij slim....
 • 18 Apr 2019 om 17:08
  Vindt het toch wel een beetje raar, wij als Heerenveen supporters hebben er niet veel last van maar op woensdag uit naar Utrecht is voor supporters wel nadeliger dan op zondagmiddag. En voor de thuissupporters maakt het natuurlijk ook wel uit deze verplaatsing. De KNVB heeft gewoon niet een goed schema gemaakt en daar zijn nu veel supporters het dupe van.
 • 18 Apr 2019 om 17:04
  • Quote van 18 Apr 2019 om 16:59
   Ajakkes voor ajakkes na jemig, come on Spurs! Barca wint de CL
  Jij snapt er niks van hé..
 • 18 Apr 2019 om 16:59
  Ajakkes voor ajakkes na jemig, come on Spurs! Barca wint de CL
 • 18 Apr 2019 om 16:57
  • Quote van 18 Apr 2019 om 16:49
   Vind het jammer dat we nu niet de laatste wedstrijd thuis spelen. Maar ben ook trots dat er dinsdag 3 spelers met een Heerenveen verleden in het veld bij ajax stonden. Succes, hoop van harte dat het deze actie waard mag zijn.
  4 zelfs, Lasse, Hakim en Daley vanuit de jeugdopleiding natuurlijk maar Klaas-Jan heeft hier ook nog gespeeld he ;)
 • 18 Apr 2019 om 16:49
  Vind het jammer dat we nu niet de laatste wedstrijd thuis spelen. Maar ben ook trots dat er dinsdag 3 spelers met een Heerenveen verleden in het veld bij ajax stonden. Succes, hoop van harte dat het deze actie waard mag zijn.
 • 18 Apr 2019 om 16:36
  Hopelijk bereikt Ajax de finale. Het zou toch fantastisch zijn als een Nederlandse club de CL zou winnen. Dat hadden veel mensen niet meer voor mogelijk gehouden.Wat mij betreft helemaal prima dat ze rekening houden met het speelschema van Ajax.
 • 18 Apr 2019 om 16:32
  Scheelt dat het een uitwedstrijd is. Doordeweeks. Beter dan een thuiswedstrijd. Maar het zou nog een belangrijke wedstrijd kunnen zijn, al helemaal als afsluiter.
 • 18 Apr 2019 om 16:22
  Top... Wel jammer dat het nu niet de laatste is.
zaterdag 31 augustus 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›