'Concurrentie voor SC Heerenveen; eerste bod op spits afgeslagen' ''Deze overwinning is top, want we hebben er spijkerhard voor gewerkt'' Kongolo trots: ''Het is een goed teken dat we veel kansen krijgen'' SC Heerenveen boekt zwaarbevochten zege bij RKC Waalwijk MATCHDAY | Ejuke en Kongolo tegen RKC Waalwijk terug in de basis

Burgemeester Heerenveen neemt maatregelen tegen Groningen-fans

( 2 reacties)
Burgemeester Heerenveen neemt maatregelen tegen Groningen-fans

Heerenveen speelde afgelopen weekend de Derby van het Noorden en dat ging niet zonder slag of stoot. Burgemeester Tjeerd van der Zwan vindt dat het zo niet langer kan en gaat maatregelen nemen.

Volgens Van der Zwan hebben supporters van FC Groningen het verspild afgelopen weekend. Zij mogen voortaan niet meer met eigen vervoer de Derby van het Noorden bezoeken. ''Dan wordt het voortaan een buscombi of zo. Maar zo wil ik het niet meer'', vertelt hij tegenover de Leeuwarder Courant.

Er waren duidelijke afspraken gemaakt, maar daar hebben de supporters van FC Groningen zich niet aan gehouden. De supporters uit Groningen mochten hun auto parkeren op P8, om vanuit daar lopend naar het Abe Lenstra Stadion te gaan. ''De afspraak is dat dit ordentelijk moet verlopen en dus niet in grote groepen tegelijk. We hebben echter moeten constateren dat er een groep raddraaiers was die de boel heeft opgehouden, waardoor er toch een opstopping ontstond. Er werd daarna vuurwerk afgestoken en geschreeuwd. Heel intimiderend voor de omwonenden en een zware schending van de afspraken.''

Ook rondom het Abe Lenstra Stadion ging het mis. Volgens Van der Zwan waren er supporters van FC Groningen bij die géén kaartje hadden voor het duel. ''Deze groep probeerde naar binnen te komen door een opstopping te creëeren bij de toegangspoortjes naar het stadion, om zo in de chaos alsnog naar binnen te kunnen. Dit is adequaat opgelost door stewards van SC Heerenveen'', zo besluit de burgemeester van Heerenveen.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 15 Apr 2019 om 20:03
    De verantwoordelijken van de instellingen waar die Groningers zitten moeten eens nadenken of ze wel weekendverlof mogen krijgen.......Voorkomt een hoop ellende.
  • 15 Apr 2019 om 19:41
    Nu ook daad bij het woord voegen
vrijdag 13 december 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›