'Misschien helpt het om dit keer wél scherp aan de wedstrijd te beginnen''

Sportverslaggever Roelof de Vries verwacht niet meer dat SC Heerenveen nog in staat is om de play-offs om Europees voetbal te bereiken. Na vier slechte wedstrijden - waarin er alleen nog moeizaam van Excelsior werd gewonnen - staan de Friezen er beroerd voor.

De Vries denkt dat de huidige slechte reeks te wijten is aan een gebrekkige mentaliteit. "Als je meerdere keren in een seizoen ziet dat de kwaliteit er wel is en dat er nu vier wedstrijden op rij het er absoluut niet uit ziet... Dan kun je volgens mij concluderen dat wanneer je het vaak genoeg wél hebt laten zien en nu vaker niet, dat het dan tussen de oren zit."

Ook een aantal supporters lijkt diezelfde mening toegedaan en zij vonden het reden om de spelersbus op te wachten. "Ik ben niet van de 'Schaam je kapot!'-termen die je supporters wel eens hoort zingen", vervolgt De Vries bij Omrop Fryslân. "Maar als je ziet hoe er met name tegen FC Emmen passes worden gegeven over vijf meter, hoe balverlies wordt geleden..."

"Ik keur het in principe niet goed dat ze opgewacht worden, maar ik begrijp de frustratie wel. Het is zover ik heb begrepen ook rustig verlopen. Een paar spelers hebben met wat supporters gesproken en dat is ook fatsoenlijk gebeurt. Ik denk altijd van: 'Wat wil je er nu mee bereiken?' Maar misschien is dit wel iets dat de spelers helpt en dat ze wél eens scherp aan een wedstrijd beginnen."

Zondag wacht de noordelijke derby tegen concurrent FC Groningen. "Je voetbalt voor 26.000 man in een stadion en dat dat ook leuk is. Laat het dan eens zien! Dan kunnen ze volgens mij veel meer kwaliteit leveren dan dat ze nu hebben laten zien. Of ze de play-offs' gaan halen? Het kan nog altijd als ze zondag bijvoorbeeld van FC Groningen winnen. Dan is het gat weer erg klein."

"Maar als je me vraagt of ze het gaan halen? Dan denk ik van niet", besluit De Vries weinig hoopgevend.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand