De Haan: ''Nou, het voorzitterschap ambieer ik niet, hoor''

1
De Haan: ''Nou, het voorzitterschap ambieer ik niet, hoor''

De KNVB moet door het naderende vertrek van Michael van Praag op zoek naar een nieuwe bondsvoorzitter. Volgens Foppe de Haan, die in het verleden tientallen jaren werkzaam was bij SC Heerenveen, zou Louis van Gaal een geschikte opvolger zijn. 

"Een bondsvoorzitter moet, net als de koning die af en toe het land in trekt, naar de clubs toe om te kijken: hoe doen jullie dat nou? Hoe gaan jullie bijvoorbeeld om met het dalende ledenaantal bij de jongens? Sommige clubs gaan daar heel creatief mee om", legt hij uit in gesprek met Trouw.

"Uiteindelijk moet een bondsvoorzitter die kennis overbrengen, zodat anderen er ook van kunnen leren. Hij zal het waarschijnlijk niet doen, maar ik dacht aan Louis van Gaal", vervolgt De Haan. "Je moet een 'verbinder' hebben, iemand die boven de partijen staat en het voetbal in zijn hart heeft. Van Gaal is zo iemand", legt hij uit.

De KNVB hoeft De Haan in ieder geval niet te bellen. "Nou, het voorzitterschap ambieer ik niet, hoor", reageert hij. "Ik ben het ooit eens geweest bij de CBV (Coaches Betaald Voetbal, red.), maar dat voelde toen niet helemaal goed. Ik noemde mezelf een low profile-voorzitter. Ik was er niet echt happy mee. Ik voel me simpelweg geen voorzitter."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 20 Mar 2019 om 11:14
    geen nieuws
zaterdag 12 september 2020
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›