Natafelen met Redmer | Doke Schmidt viel niet mee, hè?

( 18 reacties)
Natafelen met Redmer | Doke Schmidt viel niet mee, hè?

Het woei en waaide tussen de gebouwen door tegen het stadion. De wind jakkerde met ongekende krachten over de Friese landerijen en weilanden. Het stormde overal. Overal, behalve waar wij de grootste storm hadden verwacht.  Het regende er wel: tegendoelpunten en een hoop gezeik vanaf de tribune. En het leek wel of we we twee helften wind tegen hadden.

We waren bezig aan een prima serie. Voor ons doen zelfs een geweldige serie. Zes wedstrijden ongeslagen en daarvan wonnen we ook nog eens de laatste drie. Wanneer de nummer zeventien, dat is voor de pijnlijke duidelijke dus de voorlaatste plaats, dan op bezoek komt, ben je eigenlijk alleen maar bezig met hoe eclatant je die serie uit kunt breiden. Misschien ging het daar ook allemaal al fout. De verwachtingen waren te hoog en dan plant de onderschatting zich als een kwaadaardig gezwel ik je hoopvolle brein.

Hoewel het ook overschatting van eigen kunnen kan zijn geweest. Want we speelden zo leuk en frivool immers. Tot gisteren. Toen begonnen we weer eens als een stelletje truttige aan de wedstrijd die daarna nooit meer te winnen viel. De Graafschap deed precies dat waar wij het moeilijk mee hebben en wij deden precies niet wat we zo goed kunnen. En dan lijkt zelfs een afgetekende nul tegen drie tegen een vooraf bestempelde degradatiekandidaat zelfs hartstikke logisch.

Nee, het was de overoveroveroverovertreffende trap van pover wat we zagen. Niets lukte en het zag er ook nog eens niet uit. Gelukkig mocht ik na de wedstrijd direct door naar het verjaardagsfeestje van mijn lieve vrouw en dat was hartstikke gezellig. Ik ben benieuwd hoe leuk jullie avond verder nog was...

Wel heb ik nog tien keer mis en tien keer raak in de aanbieding, al had dat ook zeshonderdvierenzeventig keer mis en anderhalf keer raak kunnen zijn. Maar dat spreekt voor zich.

Tien keer mis:
1. En zo viel er in de derde thuiswedstrijd op rij een doelpunt in de derde minuut. Wel een beetje aan de verkeerde kant ditmaal.
2. Doke Schmidt viel niet mee, he? Onze rechtsbackpositie lijkt meer verdomhoekje te worden.
3. We waren overal een stap te laat en verloren vrijwel alle duels. Voetballen kunnen we wel, maar nu vroeg de wedstrijd wat anders. Het zal meneer Roozemond goed doen dat hij van deze sierpaardjes nog werkpaardjes mag maken.
4. Juist op het moment dat we stiekempjes van een gemakkelijke overwinning uit durfden te gaan, werd het weer een wedstrijd van niks. We weten weer even wie we zijn en waar we horen te staan.
5. Blijkbaar zijn we in Heerenveen al van het gas af, want er waren geen vlammers te bekennen. Slap en Jammers. Slammers.
6. Zelfs met de beste wil van de wereld kan ik geen chocola maken van de wedstrijdinstelling, de Woudenbergwissel op het einde en het strijdplan in het algemeen. Dat lijkt me toch iets om de technische staf op aan te kijken. Met een strenge blik over de leesbril. En een liniaal op de vingers.
7. Ik krijg onderhand toch wel serieus medelijden met mijn zoon die nog geen overwinning in het Abe Lenstra Stadion heeft gezien. Hij was twee keer niet mee en twee keer wonnen we wel. Ik overweeg zijn seizoenkaart ritueel te verbranden.
8. Een dapper ogende man in een witte jas met drie letters erop streed tegen windvlagen en immigratie en hij probeerde mij een politieke flyer te overhandigen. Nu wil ik jullie mijn politieke voorkeuren niet opdringen, maar het maakte mijn humeur er zeker niet beter op.
9. En dan is die dekselse Van Bergen ook nog eens geblesseerd. Die zat er net zo lekker in en moeten we nu misschien weer een tijd(je) missen. Dikke vette jammer.
10. Het lijkt er op deze manier op dat we geen play-offs gaan halen. Het wordt in ieder geval heel lastig. Maar, heel eerlijk, is dat misschien helemaal niet zo erg en onterecht. Of zeg ik nu iets stoms?

Tien keer raak:
1. Als ik had geweten dat het ook het absolute hoogtepunt van de avond zou gaan worden, had ik er nóg meer van genoten. Maar wat was het een genot om naar de opkomst van de spelers te kijken. Niet vanwege de spelers, maar puur vanwege de magistrale line-upkids die met ze meeliepen. De een was bang voor de rookmachines en werd getroost, de ander liep niet door en werd getild. Maar de absolute grootmeester was de jongen die op eigen houtje het veld over huppelde en werd gelaten. Schitterend. Echt schitterend.
2. Nou, zullen we hier, als semi-positief lukraakje, dan maar even de fraaie voorzetjes van Johnsen met buitenkantje rechts (die zelden aankwamen) noemen?
3. Of een van zijn vele heerlijke passeeracties (die uiteindelijk tot niets leidden, maar nog altijd lichtpuntjes waren in de duistere tragiek van de rest van het spel).
4. Ik ben niet echt per sé fan van de voetballer Morten Thorsby, maar ik vond het mooi dat we hem weer eens zagen spelen. Hij verdient ook gewoon meer dan een stille aftocht door de achterdeur.
5. Alle credits voor De Graafschap. Ze hadden alles onder controle, speelden makkelijk, kregen kansen, scoorden en verdienden de overwinning. Ze deden alles wat wij niet konden en deden. 
6. Jizz Hornkamp haalde het eindsignaal. Ik herhaal: Jizz Hornkamp haalde het eindsignaal.
7. Interlandbreak incoming! Lekker, man.
8. Ik ben er wel een beetje klaar mee om te zoeken naar positieve punten. Ze waren er gewoon niet. Oh, wacht, eentje wel! Suzanne Schulting was er. Leuk!
9. Nou, toch nog maar eentje dan: mijn zoon kreeg bij het verlaten van het stadion een box (niet van Hello Fresh of een speaker, maar gewoon een goedbedoeld vuistje) van een politieagent. De nederlaag was voor hem in één knokkelklapje volstrekt onbelangrijk geworden en dat maakte me een beetje jaloers.
10. Ja! Het is gelukt! Tien positieve punten zijn gehaald en dat is een positief punt op zich. Klaar!

Redmer Wijnsma

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 18 Mar 2019 om 09:33
  waarom zaten er graafschap supporters in heerenbox?
 • 18 Mar 2019 om 07:21
  • Quote van 17 Mar 2019 om 20:30
   Zeker niet. ik ben absoluut niet te spreken over de wedstrijd gisteren. Maar om nou alles af te geven op 1 man (Doke) is onterecht en niet eerlijk. Het hele team is gisteravond door de ondergrens gezakt. Doordat kwam Doke in de problemen. Maar vergeet absoluut niet de 3 overwinningen op rij, die waren broodnodig en hebben wij vol van genoten. Deze wedstrijd was klote. Klopt. Dit zal ongetwijfeld een mooie les voor hun zijn. Volgende wedstrijd tegen Excelsior staan ze er weer!
  Daar heb je zeker een punt want aan alleen Doke lag het zeker niet maar neemt niet weg dat hij een erg ongelukkige pot speelde. Onbegrijpelijk ook dat de trainer dan hem ook laat staan en Woudenberg eraf haalt maar wellicht had die ergens last van wat wij niet wisten.....anders onbegrijpelijk.
  Maar zoals gezegd, dat was echt niet de zwakste schakel, het was over de gehele linie armoede troef......ze willen er zelf niet aan maar ik geloof echt in onderschatting, ze waren gewoon niet scherp en "wilden" niet graag genoeg en De Graafschap wel en dan blijft er iets heel matigs over.Inmiddels 2 dagen verder en heb er nog een kater van, heb mij kapot geërgerd. Ze hebben het zichzelf nu zo vreselijk moeilijk gemaakt, die play-offs Europees zijn nu heel ver weg
 • 17 Mar 2019 om 20:30
  • Quote van 17 Mar 2019 om 20:22
   Maar jij bent dan ook van de categorie supporters die alles prachtig vind. De eeuwige dromers.
  Zeker niet. ik ben absoluut niet te spreken over de wedstrijd gisteren. Maar om nou alles af te geven op 1 man (Doke) is onterecht en niet eerlijk. Het hele team is gisteravond door de ondergrens gezakt. Doordat kwam Doke in de problemen. Maar vergeet absoluut niet de 3 overwinningen op rij, die waren broodnodig en hebben wij vol van genoten. Deze wedstrijd was klote. Klopt. Dit zal ongetwijfeld een mooie les voor hun zijn. Volgende wedstrijd tegen Excelsior staan ze er weer!
 • 17 Mar 2019 om 20:22
  • Quote van 17 Mar 2019 om 15:10
   Doke vond ik helemaal niet zo slecht eerlijk gezegd.
  Maar jij bent dan ook van de categorie supporters die alles prachtig vind. De eeuwige dromers.
 • 17 Mar 2019 om 20:07
  • Quote van 17 Mar 2019 om 14:26
   CR gister leuk nagezeten met de (potentiële) sponsors. :):)
  Cees had blijkbaar wat vrienden op visite! Waar er normaal geen paardenkop op de hoofdtribune zit was het er nu opvallend druk. Gratis hapje eten erbij natuurlijk (kon er wel af bij de club want het geld klotst bij de muren omhoog) en daarna met paard en koets weer naar huis. Ankie van Grunsven komt tegen Excelsior het Fries volkslied zingen voor de wedstrijd.
 • 17 Mar 2019 om 18:39
  • Quote van 17 Mar 2019 om 17:49
   Doke heeft tenminste geen kramp....
  Klopt. Maar vorige week viel hij wel goed in. Volgens mij is hij gewoon een goede wissel
 • 17 Mar 2019 om 18:38
  Nog eentje. Het applaus voor Thorsby toen hij erin kwam. Misschien een hint voor de staf om hem vaker te laten spelen? Helemaal nu de huidige middenvelders er niks van bakken. Niet dat het echt beter werd toen hij erin kwam, maar hij ging er wel voor, dar kan ik van Rienstra en Kobayashi niet echt zeggen.
 • 17 Mar 2019 om 17:49
  • Quote van 17 Mar 2019 om 17:25
   Doke was onrustig aan de bal, onhandig in de duels en zat onder zijn normale niveau dat al op het randje zit. Dik onvoldoende wat mij betreft.
  Doke heeft tenminste geen kramp....
 • 17 Mar 2019 om 17:43
  Heeft iemand de L.C. bijlage ook gelezen...zorgen over de levensader van ons s.c. Heerenveen? Gefrusteerde en negatieve ouders proberen Heerenveen in een slecht daglicht te zetten...De schrijver is opnieuw Sander de Vries, de L.C. journalist die zich wat Heerenveen betreft altijd beroept op anonieme bronnen, dodelijk voor de journalistiek en opnieuw verlies van lezers en abonnementen! Gruwelijk!!
 • 17 Mar 2019 om 17:25
  Doke was onrustig aan de bal, onhandig in de duels en zat onder zijn normale niveau dat al op het randje zit. Dik onvoldoende wat mij betreft.
 • 17 Mar 2019 om 17:17
  • Quote van 17 Mar 2019 om 15:10
   Doke vond ik helemaal niet zo slecht eerlijk gezegd.
  ????
 • 17 Mar 2019 om 15:59
  • Quote van 17 Mar 2019 om 15:10
   Doke vond ik helemaal niet zo slecht eerlijk gezegd.
  huh????
 • 17 Mar 2019 om 15:45
  • Quote van 17 Mar 2019 om 15:10
   Doke vond ik helemaal niet zo slecht eerlijk gezegd.
  goals kwamen alle drie bij djoke weg. waarom hornkamp eruit? en zwak gekeept hahn...
 • 17 Mar 2019 om 15:22
  • Quote van 17 Mar 2019 om 15:10
   Doke vond ik helemaal niet zo slecht eerlijk gezegd.
  Huh?
 • 17 Mar 2019 om 15:19
  • Quote van 17 Mar 2019 om 15:10
   Doke vond ik helemaal niet zo slecht eerlijk gezegd.
  Andere wedstrijd gezien zeker? Hij was wel fel dat geef ik toe maar dat zorgde ook voor fouten.
 • 17 Mar 2019 om 15:10
  Doke vond ik helemaal niet zo slecht eerlijk gezegd.
 • 17 Mar 2019 om 14:26
  CR gister leuk nagezeten met de (potentiële) sponsors. :):)
 • 17 Mar 2019 om 13:51
  10 positieve punten! Heel knap en creatief. Ik kon alleen de eerste bedenken. Dat was ook gelijk het hoogte punt van de avond. Triest maar waar.
zondag 4 augustus 2019
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›