VIDEO | Samenvatting: SC Heerenveen verliest van De Graafschap

SC Heerenveen heeft de serie van vijf ongeslagen wedstrijden geen vervolg kunnen geven tegen De Graafschap. In eigen huis kwamen de Friezen er totaal niet aan te pas en werd het met maar liefst 0-3 afgetroefd.

Al na drie minuten spelen kwam SC Heerenveen op achterstand. Azor Matusia kon de geheel vrijstaande Charlison Benschop aanspelen in het strafschopgebied. De spits kon vervolgens op zijn gemak de 0-1 binnen schieten.

Ondanks veel balbezit kon Heerenveen daarna weinig tewerkstellen. De ploeg ging dan ook met een achterstand de rust in. Ook in het vervolg kwam Heerenveen er niet aan te pas. Het bejubelde duo Sam Lammers en Michel Vlap was in geen velden of wegen te bekennen.

Twintig minuten voor tijd wisten de bezoekers het duel te beslissen. Javier Vet kon een corner simpel binnen tikken en nog geen drie minuten later werd de gehele defensie te kijk gezet door Delano Burgzorg. De aanvaller slalomde zich vrij en schoot de winnende treffer binnen: 0-3.

Extra zuur was het uitvallen van Mitchel van Bergen. De vleugelaanvaller kon na 56 minuten niet meer verder en moest zelfs de catacomben binnengedragen worden.