''Op papier een makkelijke wedstrijd, maar dan is het juist moeilijk''

2
''Op papier een makkelijke wedstrijd, maar dan is het juist moeilijk''

SC Heerenveen-trainer Jan Olde Riekerink is blij met de serie waar zijn ploeg mee bezig is, maar ziet toch nog één punt wat absoluut beter moet bij de Friezen. Volgens de trainer krijgt zijn ploeg nog teveel doelpunten tegen.

"Ik win het liefst, maakt niet uit hoe", begint Olde Riekerink in gesprek met Omrop Fryslân. "Ik heb geen idee, als je mij vraagt hoevaak we de nul hielden.. Oh? Alleen tegen De Graafschap. Dat houdt dus in dat we nog geen thuiswedstrijd de nul hielden, een mooie doelstelling dus. We leggen heel vaak de nadruk op de tegendoelpunten. Dat is na de laatste wedstrijd ook weer een item geweest. Er zijn enkele keer andere oorzaken, waardoor we goals tegen krijgen."

Volgens Olde Riekerink heeft de goede serie onder meer te maken met het schema van de Friezen. "A, heeft het met het schema te maken en b de speelwijzer wordt beter begrepen de kwaliteit komt er eindelijk uit", vervolgt de oefenmeester, die graag de play-offs wil halen. "Ons doel is de play-offs. Daarnaast zijn er veel verschillende dingen, kampioenschap, play-offs of degradatie, dus iedereen wil punten pakken."

"Het kan zijn dat er een aantal wijzigingen zijn. De Graafschap speelt anders, dus het is kijken wie er het beste past. Morgen gaan we bespreken en dan is het eerst voor de spelers duidelijkheid", vervolgt Olde Riekerink. "Op papier is De Graafschap makkelijker, maar dan is het juist een moeilijke wedstrijd. Je zit nu in een fase dat je toch een stap je minder kan gaan doen", aldus de oefenmeester van de Friezen.

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 18 Mar 2019 om 05:00
    Na een goede reeks van 3 gewonnen en een aantal gelijkgespeelde wedstriijden een stapje minder doen in deze fase? Ja, dan snap ik wel dat de spelers geloven dat ze het wel op halve kracht kunnen tegen de De Graafschapjes van deze wereld. Wat een gigantische aanfluiting zo'n uitspraak? Waar in je botte hersens haal je zoiets vandaan??
  • 17 Mar 2019 om 18:30
    Vreemd dat JOR niet weet hoe vaak we de nul hebben gehouden. Dat zijn juist belangrijke punten die te verbeteren zijn bij ons. Kom op JOR, er mag wel een tandje bij, het is allemaal niet vrijblijvend! Drie wedstrijden punten pakken is niet voldoende. Uit dit soort opmerkingen blijkt dat men net niet scherp genoeg is, en dat komt weer tot uitdrukking in wedstrijden. Goals vallen vooral door onoplettendheid en laksheid dit seizoen, zelden dat je het idee hebt dat een goal redelijkerwijs niet voorkomen had kunnen worden.
zondag 17 januari 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›