De Haan: ''Het voelde toen als een morele plicht om te helpen''

( 3 reacties)
De Haan: ''Het voelde toen als een morele plicht om te helpen''

Real Madrid maakte maandag bekend dat Zinedine Zidane weer is aangesteld als trainer. De Franse coach heeft een contract getekend tot de zomer van 2022 bij de Koninklijke en Foppe de Haan snapt dat beide partijen weer met elkaar in zee zijn gegaan. 

"Zidane is vorig jaar gestopt omdat het trainersvak een vermoeiend vak is", legt hij uit op de website van het Algemeen Dagblad. "Helemaal bij een Spaanse topclub is de werkdruk extreem. Maar het is natuurlijk een voetbaldier in hart en nieren en dan begint het toch weer te lonken. Zidane heeft een rijk verleden bij de club en clubliefde speelt een belangrijke rol bij deze keuze", aldus De Haan. 

"Ik denk dat nu het perfecte moment is om in te stappen", vervolgt hij. "Wat heeft hij nou te verliezen? Real Madrid moet er alleen voor zorgen dat ze in de top vier eindigen, die plaatsen geven recht op een Champions Leagueticket. Hij heeft nu een lange aanloop naar het volgende seizoen. Voldoende tijd om de selectie te renoveren", constateert De Haan.

"Een paar jongens zitten niet meer op de top van hun kunnen en zijn niet langer goed genoeg voor Madrid", reageert hij. De Haan zat zelf een paar jaar geleden in een soortgelijke situatie als Zizou. Hij keerde in 2015 terug bij SC Heerenveen, nadat hij al eerder trainer was geweest bij de Friezen. "Het voelde toen als een morele plicht om te helpen."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 13 Mar 2019 om 21:59
  Daar zijn we je nog altijd dankbaar voor Foppe!
 • 13 Mar 2019 om 20:13
  • Quote van 13 Mar 2019 om 18:58
   Gouden man Us Foppe
  Us Foppe!
 • 13 Mar 2019 om 18:58
  Gouden man Us Foppe
zondag 22 september 2019
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›