VIDEO | Samenvatting: Jong Heerenveen wint derby van Cambuur

Jong Heerenveen speelde vanavond de belangrijke mini-derby tegen de beloften van Cambuur. Op Sportpark Skoatterwâld werd er met 2-0 gewonnen.

In de eerste helft waren er weinig hoogtepunten in de 'Derby der Beloften'. Beide ploegen konden geen stempel op de wedstrijd drukken waardoor er met 0-0 gerust werd. In de tweede helft kwam Heerenveen beter uit de startblokken. Door een penalty, die benut werd door Pelle van Amersfoort, kwam Heerenveen in de 60ste minuut op een 1-0 voorsprong. Niet lang daarna besliste Jong Heerenveen het duel door een doelpunt van invaller Maloku die de 2-0 binnenschoot, wat tevens de eindstand werd.

Door de overwinning heeft Jong Heerenveen nu dertien punten uit zes duels. Daarmee staan de beloften op een tweede plaats, achter koploper Jong Go Ahead Eagles. Zij hebben net zoveel punten, maar hebben een wedstrijd minder gespeeld. De volgende wedstrijd staat pas gepland op maandag 15 april. Dan spelen de beloften tegen Jong NAC Breda.