VIDEO | Samenvatting: SC Heerenveen speelt gelijk tegen PSV

SC Heerenveen leek zaterdagavond drie punten te gaan pakken tegen PSV. De Friezen waren voor rust op een 2-0 voorsprong gekomen via Van Bergen en Vlap. De bezoekers kwamen in de allerlaatste minuut van de extra tijd echter op 2-2. Extra tegenvaller was het uitvallen van aanvoerder Stijn Schaars.

Heerenveen ging goed van start in het Abe Lenstra Stadion en kwam al na drie minuten op voorsprong. Mitchel van Brengen kwam naar binnen en schoot de bal in de verre hoek achter Zoet. Ook na de snelle voorsprong bleef de thuisploeg de beter partij.

Na een half uur spelen wist Michel de score te verdubbelen. De Fries draaide tussen twee tegenstanders door en schoot zijn ploeg daarna met een bekeken schot op 2-0. De feestvreugde kwam echter plots tot een einde toen Stijn Schaars vlak voor rust met een ogenschijnlijk zware blessure het veld verliet.

Met Yuki Kobayashi als vervanger had Heerenveen het na rust lastig tegen PSV. Denzel Dumfries leek al snel de aansluitingstreffer te maken maar stond buitenspel. In de 60ste minuut schoot Goston Pereiro vanuit een vrije trap de bal onhoudbaar in het doel.

Heerenveen gaf zich echter niet gewonnen en leefde na de 2-1 weer op. Invaller Dennis Johnsen leek de wedstrijd vanuit een counter te gaan beslissen maar zijn schot ging op de lat. Dat kwam Heerenveen duur te staan. In de allerlaatste secondes van de extra tijd schoot Donyell Malen de gelijkmaker binnen.