Thorsby eerlijk na reserverol: ''Ik had liever willen spelen''

( 2 reacties)
Thorsby eerlijk na reserverol: ''Ik had liever willen spelen''

SC Heerenveen speelde zaterdagavond in eigen huis met 1-1 gelijk tegen PEC Zwolle en Morten Thorsby zat voor het eerst in 2019 weer bij de wedstrijdselectie. De middenvelder, die geen invalbeurt kreeg van trainer Jan Olde Riekerink, kampte na afloop met gemengde gevoelens. 

"Ik had liever willen spelen", blikt hij terug in gesprek met het Friesch Dagblad. "Desondanks had ik er wel begrip voor, want ik had nog maar twee keer meegetraind met de selectie", aldus Thorsby, die na dit seizoen naar Sampdoria vertrekt. 

"Ik heb een mooie stap kunnen zetten en dat is natuurlijk geweldig", legt hij uit. "Wat er daarna is gebeurd was heel vervelend. Het was een moeilijke periode, maar ik ben blij dat de kou uit de lucht is en alles als volwassen mensen is uitgesproken. Ik denk dat we een goede oplossing hebben gevonden, want we willen samen vooruit", beseft Thorsby.

Hij hoopt snel weer in de basis te beginnen. "We hebben veel goede middenvelders. Maar als de trainer me goed genoeg vindt, dan ben ik klaar om te gaan spelen", vervolgt hij. "Ik hoop dat we samen weer punten gaan pakken, want dat is het belangrijkste. Dat Heerenveen het weer goed doet. Ik wil graag een mooi afscheid. Voor de club, maar ook voor mezelf."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 11 Feb 2019 om 18:59
  • Quote van 11 Feb 2019 om 12:24
   Alleen als wissel gebruiken. Volgend jaar ben je hem toch kwijt en hij is gelijkwaardig qua niveau. Hoop wel dat ze Pelle nog verlengen...
  Ik meende dat Pelle niet wilde verlengen. Nu hij kan transfervrij vertrekken en veel clubs kunnen z'on speler gebruiken. Hij heeft ook vaak moeten banken wat ook niet meehelpt.
 • 11 Feb 2019 om 12:24
  Alleen als wissel gebruiken. Volgend jaar ben je hem toch kwijt en hij is gelijkwaardig qua niveau. Hoop wel dat ze Pelle nog verlengen...
zondag 4 augustus 2019
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›