VIDEO | Samenvatting: SC Heerenveen pakt punt tegen PEC Zwolle

SC Heerenveen heeft zaterdagavond weer niet weten te winnen in het Abe Lenstra Stadion. De Friezen kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen PEC Zwolle. De laatste Eredivisie overwinning van Heerenveen dateert alweer van begin december tegen Willem II.

Heerenveen begon opnieuw met Nemanja Mihajlovic in de basis, die aanwinst Dennis Johnsen opnieuw op de bank hield. Het duel kwam langzaam op gang waarbij beide ploegen zoekende waren. Geleidelijk aan nam de thuisploeg echter het initiatief in handen.

Na een half uur wist Heerenveen dan ook op voorsprong te komen. Michel Vlap wist een rebound na een schot van Lammers binnen te schieten. De Friezen leken met een voorsprong de rust in te gaan maar niets bleek minder waar. In de aller laatste minuut van de eerste helft kwam PEC vanuit het niets op gelijke hoogte. Thomas Lam werd geheel vrij gelaten bij en corner en kon zo binnenkoppen: 1-1.

Na rust zakte Heerenveen terug en kon het zelden gevaarlijk worden. Enkel Vlap en Stijn Schaars kwmen in de buurt met afstandsschoten die over gingen. PEC werd gevaarlijk met een kopbal van Bram van Polen die maar net naast kon worden getikt door Warner Hahn.

Een slotoffensief kon Heerenveen er ook niet meer uithalen. PEC leek zelfs de gevaarlijkste ploeg in de slotfase. Heerenveen heeft nu 23 punten uit 21 duels en staat twaalfde terwijl de directe concurrentie nog in actie moet komen.