Natafelen met Redmer | Er gloort hoop voor de rest van het seizoen

Wanneer je voor de tweede keer in vier dagen naar Amsterdam moet om een voetbalwedstrijd tegen Ajax te gaan spelen, zakt de moed je als Eredivisievoetballer in principe wel redelijk in de schoenen. Maar wanneer je er zoals wij een resultaat hebt neergezet in deel één van het tweeluik, kan dat wel eens anders zijn. Dus gingen we goedgemutst en met vertrouwen.

Uiteindelijk verloren we, maar dat was feitelijk het enige grote verschil met de competitiewedstrijd van afgelopen zondag. Ook toen wonnen we de tweede helft, maar hadden we het meeste al vergooid in de eerste. Toen konden we de VAR de schuld geven en nu ook een heel klein ietsiepietsiebeetje. Want wat als het doelpunt van Van de Beek niet had geteld en Lammers zijn penalty had gemaakt. Wat als...

Het maakt niet uit, want we liggen uit de beker en dat is natuurlijk terecht. Ajax was beter. Klaar. Maar wij hebben laten zien helemaal niet zo bang te hoeven zijn tegen een Ajax dat op vijftig procent van zijn kunnen speelt. En de meeste ploegen in de Eredivisie halen het qua niveau bij lange na niet bij de vijftig procent van Ajax. Er gloort dus hoop voor de rest van het seizoen.

We kunnen ons vanaf nu weer volledig richten op de competitie. Zoiets hoor je dan te zeggen. Gelukkig begint die zondag alweer voor ons. Deel drie van onze Noord-Hollandse Triple. We speelden al eentje gelijk, we verloren er al eentje... Er rest ons slechts een overwinning.

Voor nu rest jullie eerst slechts twintig puntjes: raak en mis. Hoezee.

Tien keer mis:

1. Ik deed eens een polletje uit op Twitter. Of ik voor de beker wel dit item moest tikken. Vierenzestig stemmen. Drieëntwintig procent vond van niet. Ik wil graag de namen en adressen van die veertien mensen. Verder nergens om. Nee, joh. Geintje. Ik ben blij dat die mensen mij een onbezorgde avond voetbal kijken in de horizontale stand wilden bezorgen.

2. Twee keer in één week naar Ajax. Dat is oneerlijk zwaar. En dan waren we ook nog lekker gemaakt met de 4-4 van afgelopen zondag. Oneerlijk.

3. Twee minuten en negen seconden duurde de hoop. Dat was zelfs te weinig om het echt hoop te kunnen noemen. Na vijftien minuten was ik alweer vergeten wat het begrip ‘hoop’ eigenlijk inhoudt.

4. Sherel Floranus had besloten de wedstrijd tegen Ajax uit te kiezen voor zijn eerste training voor jazzballet op curlingschoenen. Lekker glibberen en glijden. Nu heeft hij wel vaker moeite om verdedigend op de been te blijven, maar dit was wel heel letterlijk.

5. Die tweede goal van Ajax zat een luchtje aan. Er werd wat geduwd, maar dat stelde niet al te veel voor. Het luchtje kwam vooral van de arm van Van de Beek. En het stonk.

6. Vlap. Niet dat hij een groot minpunt was, maar je hoopt en verwacht toch meer van hem. Had het tegen Ajax twee keer niet en dat is jammer.

7. Zo, nu hebben we onze portie vreugde en ellende in Amsterdam voor dit seizoen ook wel weer gehad. We kunnen weer door met de rest van het seizoen.

8. De eerste helft was, net als afgelopen zondag, erg matig. Of Ajax was heel sterk. Kan ook. Hoe dan ook, daar ligt de basis van de nederlaag. Dat was wel duidelijk.

9. Puur voor de vorm en de statistieken (en ook een beetje voor de overdreven hetze tegen Lamprou en net zo overdreven ophemeling van Onana) was het leuk geweest als Lammers die penalty erin had geschoten. Maar neen...

10. Wat was nou de reden dat er tienduizenden mensen met een Ajax-sjaaltje begonnen te fluiten wanneer wij spelers gingen wisselen? Zo akelig zijn we toch niet?

Tien keer raak:

1. Het grootste compliment kregen we al voorafgaand aan de wedstrijd. Ten Hag had zijn opstelling zo ingericht dat ‘Het Gevaar Heerenveen’ zo goed mogelijk bespeeld kon worden. Het werkte jammer genoeg wel...

2. Nog meer goed nieuws vooraf. De VAR deed het niet. Kudo’s voor de Heerenveenhooligans die de snoertjes hebben doorgeknipt. Hielp niks, trouwens. Integendeel.

3. Ieder persoonlijk duel tussen Van Amersfoort en Huntelaar is er toch eentje tussenwegen jager en The Hunter. In goals: Jager één, Hunter nul.

4. Arber Zeneli is de eerste speler die een bal zo de ArenA uitjaagt de parkeerplaats op. Dat kunnen alleen de hele groten. Hoe hoog is het stadion in Reims?

5. Net als afgelopen zondag mochten we in de tweede helft iets meer aanvallen van Ajax. Daar werd het als schouwspel allemaal wat leuker van. Natuurlijk zat eenzelfde stunt er niet in, maar het was opmerkelijk dat het weer gebeurde.

6. Lucas Woudenberg is al zo vaak afgebrand dat het bijna met vuur spelen is om hem een lichtpuntje te noemen. Toch is het zo.

7. Ik denk, en dat moet ik toch een beetje voorzichtig brengen, dat we in de tweede seizoenshelft nog voldoende punten gaan pakken. Het is voor ons misschien beter om alleen maar tweede helften te spelen, maar we kunnen ook gewoon alleen maar spelen zoals we dat twee keer deden in de tweede helft. Dan komt het wel goed.

8. Aankomende zondag zitten er weer een aantal schorsingen op. Dan hebben we ineens een luxeprobleem. Das best lekker. Wie gaan we kiezen op het middenveld?

9. Rodney Kongolo kon trouwens wel eens het type speler zijn dat we al heel lang heel hard nodig hebben. Kik Pierie is dat type trouwens ook steeds meer aan het zijn.

10. Er was een mooi vol uitvak. Ze trotseerden de kou, slikten de nederlaag en een enkeling at zelfs een schaaltje appelmoes met een kersje. Voor alles: driewerf hulde!

Redmer Wijnsma

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand