''Tot mijn ergernis werd de jeugdopleiding weggegeven aan Heerenveen''

( 1 reacties)
''Tot mijn ergernis werd de jeugdopleiding weggegeven aan Heerenveen''

FC Emmen promoveerde afgelopen seizoen voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de Eredivisie. De club uit Drenthe stevende in 2012 nog af op een faillissement.

"Tot mijn ergernis werd de jeugdopleiding weggegeven aan Heerenveen", blikt Ronald Lubbers, de redder en voorzitter van FC Emmen, terug in Voetbal International. "Er kwam een samenwerking waarvoor wij maandelijks een bedragje moesten betalen, maar wij hadden in feite geen eigen jeugd meer. Als sponsor kon ik me gaan roeren, dan was er misschien wel geluisterd, maar daar wordt een club niet beter van."

"Anders clubs waar sponsors veel informele macht hebben, zie je worstelen", vervolgt de 52-jarige ondernemer. "Daar had ik geen zin in. Ik ging niet eens meer naar vergaderingen van het investeringsfonds, om te voorkomen dat ik eens flink de waarheid zou zeggen. Er werd geprobeerd om extra geld bijeen te krijgen, dat lukte niet. Ik twijfelde in die fase of FC Emmen bestaansrecht had."

Uiteindelijk moest er vijf ton op tafel komen en klopte de gemeente aan bij Lubbers. "Ik sliep er slecht van, wilde niet dat het over en uit zou zijn met de club. Ik wilde erin stappen, maar dan wel met carte blanche. Zonder bemoeienis van alles en iedereen", aldus Lubbers, die het geld niet zomaar wilde neerleggen. Tien partijen legden samen een half miljoen in. Dat was voor mij het bewijs: Het kan wél."

De jeugdopleiding werd vervolgens losgekoppeld van SC Heerenveen. "We zijn gaan onderhandelen met Heerenveen over de jeugd en tegelijkertijd moesten we af van het spelersfonds. Daar stond nog twee miljoen open, een molensteen. Zelfs was ik een van de grootste bleeders, maar zo kwam uiteindelijk alles weer op nul te staan."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 10 Jan 2019 om 23:41
    Ik ken Ronald persoonlijk. Geweldige kerel met hart voor die club. SCH heeft een soortgelijk persoon nodig!
zondag 4 augustus 2019
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›