Feringa trots: ''Dat zag ik als een groot compliment, zei meteen ja''

( 0 reacties)
Feringa trots: ''Dat zag ik als een groot compliment, zei meteen ja''

Door het vertrek van Terry Peters naar Bayer 04 Leverkusen is de 25-jarige Sam Feringa doorgeschoven als Performance Manager bij SC Heerenveen. Hij snapt dat er veel vraagtekens zijn over de exacte omschrijving van zijn functie. 

"Dat kan ik begrijpen", vertelt hij op de officiële clubsite. "Een performance manager wil het individu en het team zo optimaal mogelijk laten presteren. Ik houd me niet bezig met tactiek of techniek, maar kijk naar de belasting van de spelers. Ook factoren als voeding, slaap en herstel spelen een rol bij prestaties. Daar besteden we ook veel aandacht aan", aldus Feringa.

De Friezen hebben diverse meetapparatuur in huis. "Gps-hesjes bijvoorbeeld", legt hij uit. "Die laten we spelers tijdens trainingen dragen, zodat hun fysieke arbeid wordt geregistreerd. Niet alleen het aantal kilometers, maar ook de intensiteit. Die cijfers breng ik vervolgens in kaart en koppel ik terug naar de technische staf", vervolgt Feringa enthousiast. 

De aanstelling van Peter Bosz bij Bayer Leverkusen leverde Feringa 'interne promotie' op. "Terry ging met hem mee, waarna de club mij vroeg hem op te volgen", blikt hij terug. "Dat zag ik als een groot compliment en zei meteen ja. Dat alles speelde zich af tussen kerst en oud en nieuw. Een week later zat ik in het vliegtuig naar La Manga."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 augustus 2019
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›