Energiesector stapt uit Eredivisie-sponsoring: ''Niet meer dan golfbeweging''

7
Energiesector stapt uit Eredivisie-sponsoring: ''Niet meer dan golfbeweging''

De afgelopen jaren waren diverse energiebedrijven hoofdsponsor in de Eredivisie, maar dat aantal neemt met rasse schreden af. Zo stoppen de hoofdsponsoren van PSV en Feyenoord.

GroenLeven, de hoofdsponsor van SC Heerenveen, ligt nog tot komende zomer vast, maar volgens De Telegraaf ligt verlenging niet voor de hand. "Het bedrijf leeft op voet van oorlog met de directie van de Friese club, omdat deze volgens GroenLeven tegen de afspraak in zonnepanelen voor het stadion elders heeft aangeschaft", schrijft Valentijn Driessen in de krant.

Volgens marketeer Chris Woerts is het niet bijzonder dat de energiesector stopt als hoofdsponsor. "Dat bedrijven als Qurrent en Energiedirect.nl bij Feyenoord en PSV gaan verdwijnen als hoofdsponsor zorgt voor rumoer, maar het is niet meer dan een golfbeweging", meent hij.

"Eerder waren banken, verzekeringen en automerken hoofdsponsors bij veel Eredivisie-clubs en die zie je nu nauwelijks nog", vervolgt Woerts. "Effecten als groei en naamsbekendheid zaten aan de grens en dan steken zulke energiegiganten hun budget liever in andere marketinginstrumenten."

7 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 8 Jan 2019 om 19:00
  Het vertrek van Eisenga zou er wel eens voor kunnen zorgen dat Groenleven wél aanblijft.
 • 8 Jan 2019 om 16:17
  • Quote van 8 Jan 2019 om 16:14
   De kans dat Groenleven aan het eind van het seizoen stopt als hoofdsponsor is gewoon groot. Begrijp dan ook nog steeds niet waarom Eisenga zo nodig weg moest, of de nieuwe directeur moet direct een nieuwe hoofdsponsor meenemen.
  Omdat Eisenga misschien juist met die hoofdsponsor bonje heeft lopen maken? Ongeacht wie er schuld heeft aan dat misverstand, is dat natuurlijk niet zo slim als je 6 miljoen tekort komt ieder jaar.
 • 8 Jan 2019 om 16:15
  Chris Woerts zou z'n kinderen nog verkopen als hij daar geld aan kon verdienen. Die heeft overal en altijd een mening als het commercie gaat en het komt altijd op hetzelfde neer: uitpersen die citroen. Hier zegt hij trouwens wel zinnige dingen, in tegenstelling tot Valentijn Driessen..
 • 8 Jan 2019 om 16:14
  De kans dat Groenleven aan het eind van het seizoen stopt als hoofdsponsor is gewoon groot. Begrijp dan ook nog steeds niet waarom Eisenga zo nodig weg moest, of de nieuwe directeur moet direct een nieuwe hoofdsponsor meenemen.
 • 8 Jan 2019 om 15:48
  Was die Chris Woerts ook niet diegene die Heerenveen in 2016 zou helpen voor een nieuwe hoofdsponsor waar we daarna niets meer van hoorde?
 • 8 Jan 2019 om 15:30
  Ergens anders afgeschaft? De onzin krant is weer op zijn best.
 • 8 Jan 2019 om 14:58
  De Telegraaf moet niet zo stoken want de zonnepanelen kunnen niet door de club elders worden aangeschaft want SC Heerenveen huurd het stadion van de gemeente dus wat de krant vertelt is niet waar.en ik heb gehoord dat de constructie van het stadion daar ook niet geschikt voor was.
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›