Natafelen met Redmer | Vier hartverzakkingen en bijna een nieuwe koffietafel

Zo, zijn we allemaal weer bijgekomen? Dit was natuurlijk een avondje NAC om nooit te vergeten. Alles zat erin. Alles. Het was een bijzondere avond in al zijn vormen. En ik heb geleerd waar VAR voor staat: Variabele Arbitraire Represailles.

Deze wedstrijd viel gewoon niet te winnen en dat lag voor de verandering eens niet aan onszelf. Alles zat tegen, ondanks een goede comeback qua scoreverloop. Toen werd het alles en iedereen rood voor de ogen. Of juist niet. En toen de stofwolken en kruitdampen van de eerste helft waren opgetrokken, bleken we zowaar nog steeds voor te staan.

Ik durfde stiekempjes zelfs nog een beetje op een wondertje te hopen. Maar tien minuten later zat ik definitief in zak en as en was ik er helemaal klaar mee. Klaar met de wedstrijd, klaar met de arbitrage, klaar met alles eigenlijk. Blegh.

Deze wedstrijd kostte me de nodige verwensingen en vloekwoorden, vier hartverzakkingen en bijna een nieuwe koffietafel, omdat ik een dappere poging deed de huidige met de afstandsbediening doormidden te gooien. Maar op dat soort momenten weet je wel weer dat je hart klopt voor deze club. Frustratie komt voort uit emotie. Nu maar op naar de tweede seizoenshelft met net zoveel emotie. Maar eerst winterstop. Ook lekker.

Tien keer mis

1. En daar was-ie al. Het duurde vijf minuten en een handvol seconden en de tegentreffer van Te Vrede was een feit. Voorspelbaarheid troef.

2. En daar ging weer ongekend slecht verdedigingswerk aan vooraf.

3. Weer acht minuten later stonden we dan wel weer gelijk, maar konden we eigenlijk ook alweer stoppen. Rienstra vierde zijn treffer iets te uitbundig op het onderbeen van Te Vrede. Een beetje druistig, een beetje ongelukkig en een beetje te laat. Ik vond het zelf niet per sé, rood, maar wie ben ik sinds onze grote vriend de VAR bestaat...

4. We kunnen niet koppen. Dat is het. Het maakt niet uit of het om verdedigend of aanvallend koppen gaat, we verliezen gewoon vrijwel al die duels. En de duels die we wel winnen, winnen we alleen maar om de bal eigenhandig bij de  tegenstander te bezorgen.

5. Kobayashi, jongen... Wat was dat nou weer? Werkelijk waar. Ok, het viel best mee allemaal, want als het vermeende slachtoffer niet een een vroegtijdige showduik had gemaakt waar Greg Louganis jaloers op zou zijn geweest, had je ‘m nooit geraakt. Maar toch, het was best dom.

6. En was die overtreding van Korte niet ook gewoon rood? Ik vond ‘m stukken gemener dan de hierboven genoemde kamikazeactie van Kobayashi. Ik vond het rood, maar wie ben ik sinds onze grote vriend de VAR bestaat...

7. En was die overtreding op Vlap niet gewoon rood? Of een penalty? Of een vrije trap? Of wat dan ook? Natuurlijk had Vlap iets harder mogen rennen, maar de overtreding was er. Tenminste, dat vond ik. Maar wie ben ik sinds onze grote vriend de VAR bestaat...

8. Hahn. Korte hoek. Einde bericht.

9. De bekerloting had de enige pleister op een bloedende voetbalavond kunnen zijn. En dan loot je Ajax uit. Dat zat er natuurlijk dik in. Fuck die beker, we zetten alles op de competitie.

10. Zo’n uitwedstrijd tegen een laaggeklasseerde ploeg. Dat kon natuurlijk ook nooit goed gaan. En dat ging het ook niet. Basta.

Tien keer raak:

1. Een snelle aansluitingstreffer is de enige remedie tegen een snelle tegentreffer. Dat Michel Vlap over de bal heen maaide, was natuurlijk een meesterzet om Van Leer en zijn verdedigende vrinden zand in de ogen te strooien.

2. Wat konden we lekker counteren na die rode kaart, hè?

3. Op het moment dat ik door de huiskamer schalde: ‘Die Zeneli komt ¥%@!&* (vul hier een krachtterm naar keuze in) nog geen opstaande stoeptegel voorbij!’, snelt hij langs de zijlijn om het doelpunt van Van Bergen in te luiden. Wat een topper is het ook, altijd al gevonden. Ons Kosovaars Kanon.

4. We hebben weer lekker aan onze tijdrekskills kunnen werken. 

5. Doke Schmidt inbrengen als je al twee, of eigenlijk drie, keer rood hebt gehad. Dat getuigt van lef, durf en iedere overtreffende trap daarvan.

6. Het hoort hier eigenlijk. Iet te staan, maar anders kreeg ik het rijtje 'Raak' nevernooitniet vol: Kamphuis floot een verschrikkelijk slechte pot, maar het gaat natuurlijk nergens over om hem voor allemaal nare dingen uit te maken. Emoties zijn ok, maar houd je fatsoen. Leg liever wat geld bij elkaar voor een omscholingscursus voor de beste man.

7. Ze zullen in Breda wel hartstikke trots zijn dat ze met twaalf mannen en een coach hebben gewonnen van negen jongens zonder coach. Van harte, Breda. Van harte.

8. We maken het Groningen weer een stukje lastiger daar onderin. Hoewel, 'daar onderin'... Daar staan wij dus ook niet al te ver boven. Maar goed, zover is het nog niet. Voor nu hebben we het vooral FC Groningen weer wat lastiger gemaakt.

9. Deze eerste, hoofdzakelijk ellendige, seizoenshelft zit er eindelijk op. Mooi dat het winterstop is. Echt. Fuck die competitie, we winnen gewoon de beker.

10. Een persoonlijke noot: ik heb vakantie. Van mijn werk natuurlijk, maar ik hoef jullie ook een maand lang niet meer lastig te vallen met mijn stukjes hier op FeanOnline. Fijne feestdagen!

Redmer Wijnsma

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/03
RKC Waalwijk
20:00
SC Heerenveen
wo
3/04
SC Heerenveen
21:00
FC Twente
zo
7/04
SC Heerenveen
20:00
FC Utrecht
zo
14/04
Heracles Almelo
12:15
SC Heerenveen
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
8 FC Utrecht 26 -2 36
9 Fortuna Sittard 26 -11 34
10 Sparta Rotterdam 26 -5 31
11 SC Heerenveen 26 -7 31
12 Almere City 26 -17 30
13 PEC Zwolle 26 -13 28
14 Heracles Almelo 26 -25 26
Bekijk de hele stand