Advocaat: ''Ik vind dat zelf altijd een heel vervelende wedstrijd''

( 1 reacties)
Advocaat: ''Ik vind dat zelf altijd een heel vervelende wedstrijd''

SC Heerenveen krijgt zondag in het Abe Lenstra Stadion bezoek van FC Utrecht, de nummer vier van de Eredivisie. Trainer Dick Advocaat verwacht een lastige middag tegen de Friezen.

"Ik vind dat zelf altijd een heel vervelende wedstrijd”, vertelt de oefenmeester, die in 2018 ook nog tegen Feyenoord en Ajax speelt met FC Utrecht. "Het zijn goede sparringpartners om te zien hoe ver we zelf staan, hoe je met tegenstand omgaat. En Feyenoord en Ajax zijn wedstrijden op zich", beseft hij. 

De club uit de Domstad won in 2018 slechts twee keer (!) in uitwedstrijden. "Qua voetbal zie je ons groeien, maar het moet wel constanter worden", beseft Advocaat. "Thuis en uit is een groot verschil, dat is waar. Maar dat is niet alleen bij Utrecht zo, bij de meeste ploegen wel", constateert hij. 

"Maar als je thuis makkelijk punten haalt, moet je uit ook makkelijker spelen", legt hij uit. "Je moet proberen dat zelfvertrouwen mee te nemen. Soms zie je dat we delen van uitwedstrijden goed meedoen, maar resultaat halen is het belangrijkste", besluit Advocaat. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 14 Dec 2018 om 19:35
    Kon nog wel eens leuke pot worden
zondag 4 augustus 2019
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›