'Concurrentie voor SC Heerenveen; eerste bod op spits afgeslagen' ''Deze overwinning is top, want we hebben er spijkerhard voor gewerkt'' Kongolo trots: ''Het is een goed teken dat we veel kansen krijgen'' SC Heerenveen boekt zwaarbevochten zege bij RKC Waalwijk MATCHDAY | Ejuke en Kongolo tegen RKC Waalwijk terug in de basis

Ook Verbeek begrijpt VAR niet: ''Dit was een honderd procent strafschop''

( 6 reacties)
Ook Verbeek begrijpt VAR niet: ''Dit was een honderd procent strafschop''

Na afloop van SC Heerenveen - Fortuna Sittard (3-1) werd er eigenlijk niet meer over gesproken, maar eigenlijk had Arber Zeneli in de eerste helft nog een penalty moeten krijgen. De vleugelspeler werd na negen minuten duidelijk gevloerd, maar de strafschop kwam er niet.

Zowel scheidsrechter Joey Kooij als de dienstdoende VAR kwamen tot diezelfde conclusie, tot onbegrip van Gertjan Verbeek. "Er was duidelijk contact, hij heft het been nog omhoog en Zeneli gaat een goede versnelling aan. De verdediger zet een beweging in hij blokkeert hem. In mijn ogen was dit een honderd procent strafschop."

Verbeek vertelt bij FOX Sports dat hij er niet bij kan dat de VAR (Clay Ruperti) niet ingreep. "Of het moeilijk is om te zien? Als je in een studio zit met een beeldscherm en zij zien hetzelfde dat wij zien, dan is het volgens mij niet moeilijk. Voor de scheidsrechter kan ik het me voorstellen. Die loopt er achter en ziet het niet helemaal, maar wij kunnen het vanaf verschillende kanten beoordelen."

"Dan kun je volgens mij maar één ding concluderen: dat het een penalty is", stelt Verbeek. "Als er dan in de studio mensen zitten die zeggen dat het geen penalty is... Dan zal ik nog eens in de studieboeken moeten duiken, want duidelijker kan het volgens mij niet zijn."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 7 Dec 2018 om 16:43
  • Quote van 7 Dec 2018 om 12:18
   Echt meer dan bizar deze beslissing. Nooit eerder zon duidelijke penaltysituatie gezien
  Net als die goal van van Amersfoort. Want dat vond ik dan buitenspel. Die VAR daar klopt gewoon niks van. Buitenspel goedkeuren en een penalty niet geven. Hoe moeilijk is het?
 • 7 Dec 2018 om 12:57
  • Quote van 7 Dec 2018 om 12:18
   Echt meer dan bizar deze beslissing. Nooit eerder zon duidelijke penaltysituatie gezien
  Nou, inderdaad.... De commentator van dienst vond het trouwens terecht dat het niet gegeven werd - ik begrijp daar helemaal niets van. De beelden zijn veelzeggend.
 • 7 Dec 2018 om 12:18
  Echt meer dan bizar deze beslissing. Nooit eerder zon duidelijke penaltysituatie gezien
 • 7 Dec 2018 om 09:09
  De VAR,is wel eens vaker in de war,alleen als het om de drie topclubs gaat is het 1 richting verkeer,een schouderduw,wordt een penaltie,en een gele kaart,tegen Ajax.
 • 7 Dec 2018 om 08:49
  • Quote van 7 Dec 2018 om 08:12
   wijsneus
  Over wie heb je het nu precies?
 • 7 Dec 2018 om 08:12
  wijsneus
vrijdag 13 december 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›