Discussie rond VAR blijft: ''Intikker van Van Amersfoort was gewoon buitenspel''

3
Discussie rond VAR blijft: ''Intikker van Van Amersfoort was gewoon buitenspel''

Ook met de komst van de Video Assistant Referee (VAR) zijn er nog altijd dubieuze momenten te zien in de Eredivisie, bijvoorbeeld of het nog wel of niet gaat om buitenspel. Afgelopen weekend scoorde Pelle van Amersfoort de 3-1 maar op de beelden leek het toch te gaan om buitenspel.

Scheidsrechter Joey Kooij keurde de goal echter goed, wellicht ook omdat hij vroeg in de eerste helft ook al een goal van Arber Zeneli annuleerde vanwege buitenspel. Voetbalcommentator Michiel Teeling begrijpt echter niet waarom de goal van Van Amersfoort ondanks videobeelden alsnog werd goedgekeurd.

"Ik had vooral problemen met het doelpunt dat bij Heerenveen werd gemaakt", begint Teeling bij Voetbalpraat op FOX Sports - in een langere discussie over de VAR. "Die intikker van Van Amersfoort was gewoon buitenspel. En weliswaar was daar niet een camera op één lijn, maar het was buitenspel."

Collega Kees Kwakman moet hem daarin gelijk geven. "De lijn werd getrokken en je zag z'n voet over de lijn staan", stelt de oud-voetballer, die zag dat de hoek van de camera niet optimaal was. "Maar die lijn moeten ze dan hanteren, toch? Als er geen ander beeld is, dan moeten ze het beeld hanteren dat ze voor handen hebben."

"Kijk, honderd procent zekerheid had hij niet, maar iedereen in het stadion en iedereen zat te kijken zei na afloop: 'Dit was buitenspel.' Dan is het heel gek dat een doelpunt niet wordt afgekeurd", besluit Teeling.

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 7 Dec 2018 om 12:19
    Goedmakertje voor het niet geven van de strafschop
  • 6 Dec 2018 om 21:51
    nou iedereen? ik zag het niet in vak 14
  • 6 Dec 2018 om 19:43
    Wij zijn sinds de invoering van de VAR te vaak benadeeld geweest dat wij ook wel eens geluk mogen hebben.
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›