'Er gloort perspectief om de eerste seizoenshelft toch nog positief af te sluiten''

Het is nog veel te vroeg om na de 3-1 overwinning op Fortuna Sittard het over een 'ommekeer' te hebben, maar duidelijk was wel dat de eerste drie punten in het eigen Abe Lenstra Stadion met open armen werd ontvangen. Volgens sportjournalist Sander de Vries gaat doordoor voor nu in elk geval "de vinger voorlopig van de crisisknop."

In de Leeuwarder Courant beschrijft De Vries hoe iedereen in Heerenveen op zijn eigen manier reageerde op de 'verlossende' overwinning. "Kik Pierie en Pelle van Amersfoort, knuffelend als boezemvrienden die elkaar maandenlang niet hadden gezien. Daniel Høegh, die als aanvoerder zijn ploeggenoten bij elkaar riep, om de overwinning vooral samen met de supporters te vieren."

"Uitblinker Arber Zeneli, zijn bos bloemen gooiend naar de fans achter het doel, wijzend op het clublogo op zijn borst. En wat te denken van Jan Olde Riekerink? Ging het de afgelopen weken over de tegenvallende prestaties, een blunderende achterhoede en zijn eigen positie – nu stond er een zichtbaar opgetogen trainer, grappend over, jawel, zijn eigen zangkwaliteiten. 'De revue van Ajax, ga maar eens zoeken op YouTube', zei Olde Riekerink met een lach."

"Onbeschrijflijk groot was de opluchting bij Heerenveen", vervolgt De Vries. "Bij supporters, maar vooral bij medewerkers van de club, met niet in de laatste plaats: spelers en technische staf. Eindelijk, was het collectieve gevoel bij iedereen in het Abe Lenstra-stadion. Eindelijk was daar de eerste driepunter van dit seizoen in eigen huis. Eindelijk een wedstrijd die iedereen met goed gemoed huiswaarts deed keren."

De 3-1 overwinning betekent echter niet dat alle zorgen verleden tijd zijn. "Bestuurlijk blijft het de komende weken nog wel onrustig in het Abe Lenstra-stadion", verwacht De Vries. "Eén overwinning neemt de breed gedragen onvrede, die de afgelopen weken tot uitbarsting kwam, over de directie niet weg. Zoals één overwinning vanzelfsprekend ook niet alle sportieve problemen van Heerenveen oplost."

"Dat neemt overigens niet weg dat de overwinning van Heerenveen een dik verdiende was. Kansen creëerde de ploeg aan de hand van de excellerende Arber Zeneli voldoende. Maar wat ook hoopgevend stemde: het spel van Pierie en Lucas Woudenberg. Pierie toonde als centrale verdediger zijn meerwaarde in de opbouw. Woudenberg kwam als linksback nauwelijks in de problemen, terwijl hij in aanvallend opzicht zijn steentje bijdroeg."

"Garanties biedt het niet, daarvoor is dit Heerenveen te onvoorspelbaar, maar met wedstrijden tegen onder meer Willem II, NAC Breda en het bekerduel met ODIN '59 gloort er perspectief om de tegenvallende eerste seizoenshelft toch nog positief af te sluiten."

Verhaal over de broodnodige overwinning van SC Heerenveen op Fortuna Sittard #heefor https://t.co/R3D7Vq3h8x

— Sander de Vries (@sander_dvries) 3 december 2018

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand