Roorda kritisch: ''Dat heeft niets met een topsportcultuur van doen''

( 2 reacties)
Roorda kritisch: ''Dat heeft niets met een topsportcultuur van doen''

SC Heerenveen won zaterdagavond in het Abe Lenstra Stadion met 3-1 van Fortuna Sittard, maar Geert-Arend Roorda (30) stoorde zich aan Lazaros Lamprou, zo laat hij weten in de Leeuwarder Courant. De jonge Griek speelde met rugnummer 97 achter op zijn shirt. 

"Dat is hem bij zijn komst naar Fortuna vast niet ingefluisterd door trainer Kevin Hofland. Het is weer een idiote actie van een op handen gedragen voetbalkind uit Griekenland", schrijft hij. "Of het moet zo zijn dat Fortuna al 96 contractspelers had, maar dat lijkt me een iets te enthousiaste benadering. Het is weer een gevalletje gek doen, anders willen zijn en daarmee op willen vallen", aldus Roorda. 

"In mijn ogen heeft dat niets met een topsportcultuur van doen", vervolgt hij in zijn column. "Dat je je houdt aan de richtlijnen van de club en daarmee gepaard gaande normen en waarden heeft dat wel. Dat bestuurders, teamgenoten en zaakwaarnemers niet ingrijpen, geeft het gebrek aan corrigerend vermogen in de op geld en status beluste voetballerij maar al te goed aan", meent Roorda. 

"Daarom kan ik de Heerenveense cultuur des te meer waarderen. Oké, er zijn problemen", vervolgt de voormalig SC Heerenveen-speler. "Het voetbal houdt momenteel niet over. De tribunes zijn echt Heerenveen-onwaardig leeg en er is veel rumoer. Maar ze sturen tenminste nog geen spelers met idiote rugnummers, knalblauw haar en andere gekkigheid het veld in", besluit Roorda. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 5 Dec 2018 om 13:00
  • Quote van 5 Dec 2018 om 07:58
   Totale onzin, hij speelde zelf met een haarband....... Dat dit gepubliceerd moet worden......
  Een haarband.. dat is nog wel wat anders dan bv hoe Babel zijn haar heeft momenteel toch? Helemaal gelijk heeft hij overigens niet want ik kan me herinneren dat Yildirim ook vaak een kleurtje in zn haar had.
 • 5 Dec 2018 om 07:58
  Totale onzin, hij speelde zelf met een haarband....... Dat dit gepubliceerd moet worden......
zondag 4 augustus 2019
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›