'Wist SC Heerenveen wel dat de derby live op televisie was?!''

De misplaatste uitspraken van Johan Derksen over topturner Epke Zonderland zijn bij Renze Lolkema in het verkeerde keelgat geschoten. De journalist ergert zich aan het voetbalwereldje, dat zichzelf soms verheven voelt boven alle andere sporten.

"Ik weet dat Johan Derksen er alles aan doet spraakmakend te zijn, maar de misprijzende manier waarop hij de unieke wereldtitel van Zonderland belachelijk maakte, raakte me toch", begint Lolkema in zijn column in de Leeuwarder Courant.

"'Turnen is geen topsport' en 'Romke hoort in het circus thuis', blaatte de praatjesmaker. De naam Epke kon hij zogenaamd niet eens onthouden. Het zal ongetwijfeld bij zijn beledigende act hebben gehoord. Ik erger me al jaren aan dat mannenwereldje dat meent dat alle andere sporten inferieur zijn aan voetbal", vervolgt Lolkema, die zich vorige week zondag verbaasde bij het zien van FC Groningen - SC Heerenveen.

"Na een helft wreef ik eens goed in m’n ogen. Was dit wel topsport? Was dit nou leuk? Maakte deze derby deze zondag nou zoveel boeiender als elke voetbalgek mij wil doen laten geloven? Wist SC Heerenveen wel dat het live op televisie was? Wisten die jongens sowieso dat ze moesten voetballen? Niemand die er klaar voor was, niemand althans die er zin in leek te hebben."

"Als voetbal de leukste sport ter wereld is, straal dat dan in elk geval uit. Bel anders af, dan weet iedereen waar hij of zij aan toe is. Of ga een keertje bij de buren kijken, in die turnhal naast het voetbalstadion. Daar traint iemand die zijn sport wel leuk vindt. Al jaren", besluit Lolkema.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand