Zorgen om Heerenveen: ''Of het dieptepunt is bereikt? Nee, dat denk ik niet''

( 1 reacties)
Zorgen om Heerenveen: ''Of het dieptepunt is bereikt? Nee, dat denk ik niet''

Na de teleurstellende wedstrijden tegen FC Emmen (1-1) en FC Groningen (2-0 verlies) is de gifbeker waarschijnlijk nog niet leeg voor SC Heerenveen. Sportverslaggever Roelof de Vries denkt dat de Friezen nog wel eens verder kunnen zakken op de ranglijst.

"Of het dieptepunt is bereikt? Nee, dat denk ik niet. Of het nog erger kan? Dat kan. Ik zeg niet dat het gebeuren gaat, want ik heb geen glazen bol. Maar ze staan nu negende en het verschil met de degradatieplekken is maar vier punten", begint De Vries aan tafel bij Fryslân Hjoed op Omrop Fryslân. "Komende wedstrijd is PSV-uit, dus het zakken op de ranglijst is heel realistisch."

De manier waarop SC Heerenveen ten onder ging tegen Groningen biedt daarnaast weinig houvast. De Vries: "Je kunt verliezen, maar niet op deze manier. Dat kan niet en dat mag niet. Ik denk dat veel supporters gefrusteerd zijn en zich geërgerd hebben tijdens de wedstrijd. Het bezoekersvak was uitverkocht, dus er waren veel Friezen mee."

"Maar als je dan tijdens de wedstrijd geen enkel moment het gevoel hebt dat er wat in zat... Ze verloren alle duels, het is eigenlijk constant kansloos geweest. Het was zo pijnlijk dat onder andere Dave Bulthuis na de wedstrijd zijn excuses aanbood", aldus De Vries, die merkt dat Jan Olde Riekerink - ondanks zijn vele wisselingen in de defensie - vertrouwen houdt in zijn team.

"Hij had nu wel Kongolo achterin, maar dat was vanwege een blessure (van Høegh, red.). Dat gaf hij na de wedstrijd ook aan, dat hij daar meer naar moet kijken. Maar hij zegt wel dat hij veel vertrouwen blijft houden in de kwaliteit van de selectie. Zo nu en dan zie je dat ook wel terug", aldus De Vries, die daarbij net als Olde Riekerink de wedstrijd tegen AZ (2-3 winst) aanhaalt.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 13 Nov 2018 om 12:19
    Wat er loos is met Heerenveen?? Er is geen vertrouwen,geen actie,futloosheid en geen power. Niet alleen dit seizoen, maar al heel wat seizoenen in een diep dal! Veel trainers afgesleten en ook nog bestuursperikelen in het verleden! Wat nu?? Dit seizoen met trainer Jan Olde Riekerink is nog niet verloren! We kunnen met dit elftal nog bij de beste zes eindigen,maar dan zal er hard gewerkt en geknokt worden tot de laatste minuut! De supporters moeten de indruk krijgen en waar ik toe behoor op behoorlijk veldspel voor de thuis en uitwedstrijden! Helaas woon ik te ver van Heerenveen en volg nu via de FOXtv! Het laatste woord is nog niet gezegd en wordt vervolgd! Dus over een kleine 14 dagen tegen PSV een strijdend Heerenveen en hopelijk met beter veldspel en hoop op drie punten! Tot zover Einde bericht! Pieter Smit uit Hoofddorp