Kongolo: ''Voor hetzelfde geld had ik er met rood af gemoeten''

1
Kongolo: ''Voor hetzelfde geld had ik er met rood af gemoeten''

Het was niet voor het eerst dat Rodney Kongolo dit seizoen in de basis startte, maar wel de eerste keer als centrale verdediger. De 20-jarige jeugdinternational beleefde tegen FC Groningen een zware middag, maar het had mogelijk nog erger kunnen zijn.

"Ik ben vooral teleurgesteld in mezelf. En pas daarna in het team. We kwamen overal op het veld een stapje te laat. We misten de felheid die Groningen wél had", begint Kongolo in het Friesch Dagblad. De van Manchester City overgekomen middenvelder rekende zich vooral de openingstreffer aan.

Maar het had nog erger kunnen aflopen toen hij vlak voor rust de bal knullig verspeelde aan Mimoun Mahi, wiens schot uiteindelijk via Dave Bulthuis op de paal belandde. "Maar voor hetzelfde geld had ik er met rood afgemoeten. Ik hing aan zijn shirtje. Het was onhandig. Het was een fout die je niet mág maken."

In de rust verkaste Kongolo naar de rechtsback-positie en kon hij zijn eerste helft nog een beetje herstellen. "De dingen die ik verkeerd heb gedaan moet ik eruit pikken. En dan is het een kwestie van doorgaan. Want de volgende keer moet ik er wél staan."

Foto: FeanOnline

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 12 Nov 2018 om 21:47
    Jeugdinternational? In wat voor elftal dan. Volgens zeggen in potentie een Topper. Als je 20 bent en van een grote club afkomstig bent dan mag je Wel wat meer laten zien op voetbalgebied. Kijk naar Ajax, jonge spelers draaien ook gewoon mee. Bij ons zitten geen oudere spelers die deze jongens aan de hand nemen. Ze moeten het zelf doen en dat lukt dus niet. Armoe troef dus.
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›