VIDEO | Samenvatting: Dramatisch SC Heerenveen verliest bij FC Groningen

SC Heerenveen heeft zondagmiddag met 2-0 van FC Groningen verloren. De Friezen kwamen geen enkel moment in de wedstrijd en werden op alle vlakken door de thuisploeg afgetroefd.

Door een blessure van Daniel Hoegh stuurde Jan Olde Riekerink zijn elftal met Rodney Kongolo als centrale verdediger het veld op. Heerenveen leek de beginfase nog aardig te starten maar daar was al snel niets meer van te zien. De thuisploeg toonde veel meer inzet waardoor de Friezen de bal nauwelijks in de ploeg konden houden.

Na een half uur spelen kwam Groningen dan ook op voorsprong. Kik Pierie verdedigde uit, waarna Mahi voor kon zetten. Warnerdam wist de bal vervolgens over Warner Hahn in het doel te koppen: 0-1. Heerenveen had niets in te brengen en kwam dan ook voor rust op 2-0 achterstand. Doan schoot de bal na 38 minuten op prachtige wijze van afstand in de kruising. Een voorzet van Pierie waarbij Zeneli de bal op Padt schoot was het enige wapenfeit van de Friezen.

Het leek voor de hand te liggen dat JOR direct na rust in zou grijpen. De trainer liet dat echter na en wisselde enkel Pierie en Kongolo van positie. In de 56ste minuut kwam Mitchel van Bergen alsnog in de ploeg voor de tegenvallende Yuki Kobayashi. Veel invloed had dat echter niet. Heerenveen mocht zelfs van geluk spreken dat Groningen de score niet verder wist te vergroten.

Aan alles was duidelijk dat de wedstrijd bij 2-0 al gespeeld was. Heerenveen kwam geen enkel moment door de verdediging van de thuisploeg heen. Pas twee minuten voor tijd was de ploeg dichtbij een doelpunt toen Zeneli op de paal schoot. Met het puntverlies blijft Heerenveen op veertien punten uit twaalf duels steken. Groningen komt van de laatste plaats af en heeft tien punten.