''Het stelt me zo enorm teleur dat ze niet voor de winst durven te spelen''

( 1 reacties)
''Het stelt me zo enorm teleur dat ze niet voor de winst durven te spelen''

Toen Robert Maaskant vier weken geleden te gast was bij het thuisduel van SC Heerenveen tegen ADO Den Haag verbaasde de analist zich al over de intentie van de thuisploeg. Destijds vermoedde de oud-trainer dat het om een tijdelijke fase ging.

Na het duel tegen FC Emmen (wederom een 1-1 gelijkspel) greep Maaskant bij FOX Sports opnieuw de kans om zijn verbazing uit te spreken. "Uiteindelijk is het gelijkspel volkomen terecht. Het gaat me dan vooral ook om de intentie bij Heerenveen. Het stelt me zo enorm teleur dat ze op een of andere manier niet voor de winst durven te spelen."

Volgens Maaskant was er in tweede helft een heel kenmerkend voorbeeld: "Heel typerend is in de 78e minuut als er een vrije trap komt voor Heerenveen op de helft van Emmen. Dan zijn er zeven of acht mensen áchter de bal, terwijl het ook een kans had kunnen zijn. Ze hadden ook kunnen zeggen: 'We gaan met een aantal mensen naar voren voor de 2-0.' Dat is typerend voor deze wedstrijd."

Omdat Heerenveen de tweede goal niet maakte, kon Emmen in de slotfase de gelijkmaker maken. Daarbij viel het op dat er geen speler bij de tweede paal stond. Maaskant: "Het waren altijd prachtige discussies met de helaas overleden Ron de Rijk... Die zei altijd: 'Zet altijd twee mensen bij de paal, want daar vallen de meeste doelpunten. Dit is een keus die nu heel erg duur is."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 7 Nov 2018 om 16:41
    Bij ieder paal een man is kennelijk ouderwets. Niet dat ouderwets slecht zou zijn trouwens, in tegendeel. Ik ben er ook voorstander van. Veel minder zal het er niet van worden!
dinsdag 23 april 2019
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›