Derksen duidelijk over beslissing Van Boekel: ''Een belachelijke strafschop''

Ook bij Veronica Inside kunnen ze er maar niet aan dat Ajax in de tweede helft een penalty kreeg van scheidsrechter Pol van Boekel. René van der Gijp, Hans Kraaij jr. en Johan Derksen zijn het er allemaal over eens dat de videoscheidsrechter (VAR) had moeten ingrijpen.

"Het is gewoon een schouderduw", begint Van der Gijp. "Nou, een schouderduw bestaat nu niet meer. Die is nu afgeschaft", vervolgt Kraaij jr. Ook Derksen kan er met zijn hoofd niet bij: "Dat is onzin. Dit (de beslissing, red.) is niet te verdedigen, dit is geen overtreding. Dit is een belachelijke strafschop."

Van der Gijp denkt te weten waarom Dolberg zo makkelijk naar de grond ging. "Weet je wat nou zo leuk is bij deze schouderduw? Je ziet dat Dolberg wil hangen en die andere (Høegh, red.) is hem nét voor. Net op het moment dat hij wil gaan hangen, geeft hij hem een duwtje. Prima. Dat is prima verdedigd."

Na het horen van de verklaring van Van Boekel, slaat de discussie om naar de videoscheidsrechter. "Dit is geen kut-scheidsrechter maar gewoon een kut-VAR. Die heeft gezegd dat het zo goed is", constateert 'Gijp'. Derksen: "Het heeft er ook veel te maken met wie er in dat hok zit in Zeist, of dat iemand is met status of dat het een overspannen grensrechter is."

Kraaij: "Een blind paard ziet dat het geen penalty is maar Van Boekel vindt dat het wel eentje is. Dan zitten er vier in dat hok in Zeist die het ook een penalty vinden. Dus wij zijn allemaal gek?!" Derksen: "Waar ik met Van Boekel heel teleurgesteld in ben, is dat het een oud-voetballer is. Die heeft vroeger bij VVV gespeeld en die fluit als een oud wijf."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand