Allbäck glundert: ''Krijg nog steeds kippenvel als ik het erover heb''

( 1 reacties)
Allbäck glundert: ''Krijg nog steeds kippenvel als ik het erover heb''

SC Heerenveen neemt het zaterdagavond in het Abe Lenstra Stadion op tegen Ajax en Marcus Allbäck bewaart goede herinneringen aan de onderlinge ontmoeting in 2001. De 45-jarige voormalig profvoetballer groeide uit tot een publiekslieveling bij de Friezen.

"Ik heb nergens zo'n goede band met de supporters gehad", blikt hij terug. "De sfeer was electric. Bij elke wedstrijd was het Abe Lenstra-stadion bomvol. Ik krijg nog steeds kippenvel als ik het erover heb. Mijn vader kwam om de twee weken over uit Zweden om me te kunnen zien spelen", aldus Allbäck. 

"Hij wist niet wat hij meemaakte", vervolgt hij op de website van de Leeuwarder Courant. "We waren bijna onverslaanbaar als we thuis speelden. Untouchable. Ik herinner me van die wedstrijd tegen Ajax ook nog dat het bestuur in het verder lege uitvak zat. Best grappig", constateert Allbäck. 

"Heerenveen voelde als een warm bad, maar het was geen eenrichtingsverkeer", benadrukt hij. "Ik ontving niet alleen, ik leverde ook. Ik kreeg in elke wedstrijd drie of vier goede kansen. Mika Nurmela nam veel assists voor zijn rekening. Ik heb nog steeds contact met hem", besluit Allbäck. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 19 Oct 2018 om 13:01
    Ja hier verlang je naar terug
dinsdag 23 april 2019
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›