SC Heerenveen ontvangt Ajax: ''Dit wordt de echte lakmoesproef''

( 0 reacties)
SC Heerenveen ontvangt Ajax: ''Dit wordt de echte lakmoesproef''

SC Heerenveen neemt het zaterdagavond in het Abe Lenstra Stadion op tegen Ajax, de nummer twee van de Eredivisie. Taco van den Velde kijkt uit naar het de wedstrijd tegen de club uit Amsterdam en is benieuwd of de Friezen zich staande kunnen houden. 

"Dit wordt de echte lakmoesproef voor SC Heerenveen", schrijft hij in Voetbal International. "De ploeg van trainer Jan Olde Riekerink incasseerde in de eerste zes competitiewedstrijden liefst zeventien goals. Dat is gemiddeld bijna drie per duel. Een dergelijk moyenne maakt het bijna onmogelijk te winnen. Met het aanpassen van zijn team lijkt de coach echter een einde te hebben gemaakt aan de defensieve zwakte." 

"Tijdens de laatste twee competitiewedstrijden, tegen ADO Den Haag en De Graafschap, incasseerde Heerenveen slechts één treffer in een formatie met twee controlerende middenvelders (Ben Rienstra, Morten Thorsby) en één extra aanvallende middenvelder op rechts (Yuki Kobayashi). Tegen Ajax zal pas echt worden getest of die wijziging voldoende is om verder op te bouwen", beseft Van den Velde. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

dinsdag 23 april 2019
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›