''Het duurde een half seizoen voordat Van Basten hem serieus nam''

( 4 reacties)
''Het duurde een half seizoen voordat Van Basten hem serieus nam''

Het Nederlands elftal won zaterdagavond in de Johan Cruijff Arena met 3-0 van Duitsland en Henk Spaan heeft genoten van de ploeg van bondscoach Ronald Koeman. De columnist zag dat Marten de Roon een belangrijke rol had tegen Die Mannschaft. 

“De Roon speelde tegen Duitsland een uitstekende wedstrijd, opgeluisterd met minstens zes overtredingen, maar we hadden ze nodig", schrijft hij in Het Parool. "In Nederland zagen trainers zelden zijn kracht. Bij Sparta zette Vonk hem reserve, Vloet verzuimde hem bij te laten tekenen en bij Heerenveen duurde het een half seizoen voordat Van Basten hem serieus nam.”

“Tegen Duitsland konden wij goed zien hoe slecht die technische mensen het destijds zagen” blikt Spaan terug. “Rest mij te moeten wijzen op de slechtste helft die Matthijs de Ligt als betaald voetballer ooit speelde: die eerste tegen de Duitsers. Het is een wonder dat Koeman de zelfbeheersing opbracht hem niet te wisselen voor De Vrij.”

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 16 Oct 2018 om 19:56
  De Roon is gehaald door Hansma. Volgens mij zonder invloed van Van Basten. Joey vd Berg werd wel gehaald op aandringen van Marco.
 • 16 Oct 2018 om 17:26
  • Quote van 16 Oct 2018 om 16:58
   Klopt dit wel? Was van basten niet degene die De Roon erbij wilde hebben?
  Zou het niet meer weten maar soms roepen ze ook maar wat. Ook bij de wedstrijd tegen Duitsland zei Frank Snoeks dat Heerenveen Uth weer terughaalde van Heracles terwijl Uth zelf terug wilde naar Heerenveen en gelukkig maar. Riemer regelde toen nog veel met Vonk en wou hem voor 4 ton aan Heracles verkopen.
 • 16 Oct 2018 om 17:21
  • Quote van 16 Oct 2018 om 16:58
   Klopt dit wel? Was van basten niet degene die De Roon erbij wilde hebben?
  Het verhaal van Spaan klopt wel aardig. In de eerste seizoenshelft speelde Marten wel regelmatig, maar zat hij 7 van de 18 wedstrijden op de bank. In de anderhalf jaar daarna (onder Van Basten dus) speelde hij alleen niet vanwege blessures of schorsingen. Los daarvan weet ik niet of Van Basten zich hard maakte voor de komst van De Roon, het is ook logisch dat hij even een gewenningsperiode had na zijn overstap van Sparta (toen eerste divisie).
 • 16 Oct 2018 om 16:58
  Klopt dit wel? Was van basten niet degene die De Roon erbij wilde hebben?
dinsdag 23 april 2019
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›