''Wij zeiden altijd: deze speler wordt te groot voor SC Heerenveen''

( 1 reacties)
''Wij zeiden altijd: deze speler wordt te groot voor SC Heerenveen''

Het Nederlands elftal neemt het zaterdagavond op tegen Duitsland en bij Die Mannschaft gaat Mark Uth mogelijk zijn debuut maken. Johan Hansma, die in het verleden technisch directeur was bij SC Heerenveen, is lyrisch over de aanvaller. 

"Wij zeiden altijd: deze speler wordt te groot voor Heerenveen", vertelt hij in een interview met de Leeuwarder Courant. "Maar dat hij de Mannschaft zou halen? In alle eerlijkheid: nee. Ons doel was om hem af te leveren aan de Bundesliga en dat is gelukt", constateert Hansma.

"Hij is daar volwassen geworden, eerst bij Hoffenheim en nu bij Schalke 04", vervolgt hij. "In principe zie ik wel nog steeds dezelfde Uth als die wij naar Heerenveen haalden: creatief, vaardig aan de bal, snel, goeie loopacties, goeie kopper en een dodelijk linkerbeen", aldus Hansma, die wel een mythe wil ontkrachten.  

"Men zegt dat Van Basten het niet in Uth zag zitten. Dat is onjuist. Marco overwoog om hem in 2013 eerste spits te maken", blikt hij terug. "Hij vond Uth completer dan Finnbogason. Maar dat kon echt niet. Het zou kapitaalvernietiging zijn. Alfred had net een uitstekend seizoen gedraaid en bleef", besluit Hansma. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 12 Oct 2018 om 15:59
    We kunnen als club zijnde trots zijn op het feit dat wij meegeholpen hebben aan de Ontwikkeling van deze spelers. Hulde daarvoor.
zondag 4 augustus 2019
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›