Kobayashi oogst lof: ''We hebben het er vaak met hem over gehad''

( 0 reacties)
Kobayashi oogst lof: ''We hebben het er vaak met hem over gehad''

Yuki Kobayashi begon het seizoen bij SC Heerenveen meer als een controlerende middenvelder, maar speelt inmiddels als een valse rechtsbuiten. Oefenmeester Jan Olde Riekerink verklaart op SC Heerenveen TV zijn toch enigszins opvallende keuze.

"Yuki was in Japan gewend om achter de spitsen te spelen. We hebben het vaak met hem erover gehad. Wij zagen hem in het begin van de voorbereiding vooral als controlerende middenvelder, maar hij moest dan wel het initiatief naar voren nemen. Op een gegeven moment gaf hij aan dat hij ook achter de spits kon spelen of dat hij ook wel aan de rechterkant wilde spelen, als ik aan het puzzelen was", legt Olde Riekerink zijn keuze uit.

"Yuki is een hele balvaste, goede middenvelder die tussen linies kan spelen. Nu hebben we aan de rechterkant meer iemand die een bal kan vasthouden, een bal kan verdelen en een bal met links achter de linies kan leggen. Daar moet dan wel iemand staan en dat is eigenlijk de taak van Arber Zeneli en Sam (Lammers, red.) en uiteindelijk ook Michel (Vlap, red.)", vervolgt Olde Riekerink. 

Volgens velen was het een opvallende keuze om niet andere buitenspelers, zoals nieuwkomer Mitchell van Bergen, een kans te geven. De oefenmeester is echter duidelijk: "Dat is een afweging die ik moet nemen. Vooral in de manier waarop ik het team wil opbouwen."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 augustus 2019
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›