Olde Riekerink: ''Het is een beetje gemixt, al moesten we meer punten hebben''

De competitie is in volle gang en SC Heerenveen staat na acht speelrondes op de negende plaats met tien punten. Momenteel ligt de Eredivisie stil, vanwege de interlandperiode. Jan Olde Riekerink kijkt terug op het eerste deel van de competitie.

"Tien punten is natuurlijk niet heel veel. Her en der hebben we ze bij elkaar gesprokkeld. Vooral de gelijke spelen tegen VVV Venlo, Excelsior en ADO Den Haag hebben we het laten liggen om hoger in het klassement te komen. Al zijn we ook vaak met wat geluk tot het einde van de wedstrijd gekomen. Dus het is een beetje gemixt. Al hadden we meer punten moeten hebben", begint Olde Riekerink zijn terugblik in gesprek met SC Heerenveen TV.

Afgelopen weekend wist SC Heerenveen eindelijk weer eens de 'nul' te houden. Iets wat volgens Olde Riekerink een goed teken was. "Het feit dat je nul tegendoelpunten hebt, we scoren eigenlijk het hele seizoen al goed en dat zag je in de eerste helft tegen De Graafschap", vervolgt de oefenmeester. "Het was deze week stabieler. We waren vooral bezig om minder tegendoelpunten te krijgen en om stabieler te worden, dat zag je tegen ADO en al helemaal tegen De Graafschap."

"Als je in de fase zat, waar wij in zaten, dan ga je op zoek naar een oplossing. Dan ga je kijken welke type spelers je hebt en kijk je gericht wie in welke linie het beste past. Wie coacht goed en wie heeft ervaring. In dit geval zagen we Ben Rienstra als de ideale persoon als verdedigende middenvelder. Hij maakt anderen met de taal beter. Met Thorsby en Michel (Vlap red.) zorgt hij voor stabiliteit", besluit Olde Riekerink.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand