''Iedereen wil een Schaars, maar dat zijn ook vaak de duurdere voetballers''

( 0 reacties)
''Iedereen wil een Schaars, maar dat zijn ook vaak de duurdere voetballers''

Jurgen Streppel kent het belang van ervaring in de selectie. Volgens de oud-trainer van SC Heerenveen is een goede leeftijdsopbouw van belang voor de prestaties, maar ook voor de ontwikkeling van jonge spelers.

"Toen we twee jaar geleden Stijn Schaars naar SC Heerenveen haalden, waren er mensen die zeiden: Waarom doe je dat nou? Daar verdien je nooit meer iets aan. Maar de waarde van een ervaren speler voor de jongeren om hem heen is enorm", vertelt Streppel in gesprek met Voetbal International.

"Er zijn nog maar heel weinig spelers die leidinggeven, persoonlijkheid hebben, de boel op sleeptouw nemen en 29 jaar of nog wat ouder zijn", vervolgt de oud-trainer van SC Heerenveen. "Dat zijn spelers die iedereen zoek in de Eredivisie, in de Eerste Divisie helemaal."

Streppel weet dat die spelers gewild zijn. "Iedereen wil een Schaars, of een Van Bommel. Maar dat zijn ook vaak de duurdere voetballers. Twintig jaar geleden bouwden oudere Eredivisie-spelers nog af in de Eerste Divisie, dat is nu bijna ondenkbaar", aldus de oefenmeester.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!