''Maar vergis je niet: het is ook echt een SC Heerenveen-café''

( 0 reacties)
''Maar vergis je niet: het is ook echt een SC Heerenveen-café''

SC Heerenveen neemt het volgende week zaterdag in het Abe Lenstra Stadion op tegen Ajax en Jan Arendz bewaart goede herinneringen aan de bekerfinale in 1993. De oud-journalist en woordvoerder van de provincie Friesland heeft genoten ondanks de nederlaag. 

“De bekerfinale van 1993, Ajax-  sc Heerenveen, heeft sc Heerenveen groot en populair gemaakt in heel het land", blikt hij terug op de website van de Eredivisie. "Je voelde het gebeuren. Het was één groot feest. De Friese volksverhuizing ter land, ter zee en in de lucht. De bulderende rood-witte zee in de Kuip tegenover de nog grotere blauw-witte. De sympathie van de Ajax-fans voor de underdog uit de Eerste Divisie. Friese nuchterheid tegen Hollandse flair", aldus Arendz.

"Het leek een droom toen de kleine Erik Regtop de 1-1 maakte", vervolgt hij. "Maar Ajax bleek te sterk: 6-2. Alleen invaller Rodion Camataru – zijn koosnaam ‘Cammie’ stond op mijn rug – kon nog scoren. Ook de Ajacieden beseften dat historie was geschreven. Ze liepen een ereronde in de shirts van Heerenveen. In het dorp brak ’s avonds een spontaan volksfeest uit toen de spelers het balkon van pizzeria Paolo beklommen", weet de tekstschrijver annex communicatieadviseur nog.

Arenz, geboren in 1964, begint zijn wedstrijdvoorbereiding meestal in de kroeg. “Café It Houtsje in Heerenveen is een beroemd schaatscafé", vertelt hij. "Er hangen vooral schaatsrelikwieën, zoals het originele schaatspak van Eric Heiden waarin hij vijf gouden medailles behaalde tijdens de Olympische Spelen van 1980. Maar vergis je niet; het is ook echt een SC Heerenveen-café. De flamboyante eigenaar Tom Mulder is een markante, fanatieke baas, ook op Twitter.”

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 augustus 2019
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›