Vlap beseft: ''Dan is er een hartstikke mooie sfeer in het stadion''

Er is deze week veel ophef gekomen rond een uitspraak van Warner Hahn. De doelman van SC Heerenveen gaf aan liever uit dan thuis te spelen vanwege de kritische benadering van sommige supporters.

Volgens Michel Vlap is dat niet helemaal waar. "Ik denk dat Warner hartstikke graag hier thuis speelt", zegt de middenvelder in gesprek met Veronica Inside. "Ik heb dat zelf ook. Als wij het hier aan de praat krijgen, dan is er een hartstikke mooie sfeer in het stadion."

Vlap kent de kritische houding van een aantal fans. "Natuurlijk merk je het zelf ook", geeft hij aan. "Ik vind het jammer dat als je in de vijftiende minuut een bal achteruit speelt, terwijl het 0-0 staat, dat de mensen dan gaan fluiten. Ik vind dat je gewoon je ploeg moet steunen."

"Natuurlijk is het voetbal niet altijd even mooi en even makkelijk", vervolgt de middenvelder. "Wij hebben ook wel eens een mindere dag, maar ik denk dat zij op kantoor ook wel eens een mindere dag hebben. Bij ons word je daar best wel snel op afgerekend. Wij geven gas en proberen gewoon drie punten te pakken, alleen soms werkt dat niet. Dan moet je gewoon je ploeg blijven steunen."

Vlap hoopt dat SC Heerenveen een voorbeeld neemt aan FC Twente. "Ik geef nu een compliment aan Twente. Als je nu naar FC Twente kijkt... Die zijn gedegradeerd, maar hebben meer seizoenkaarten verkocht dan vorig jaar. Dat is een fantastisch iets", aldus Vlap.

"Je moet gewoon je club steunen", meent hij. "Dan moeten wij het natuurlijk laten zien, want je komt naar het stadion om een mooie pot voetbal te kijken. Daar moeten wij ook voor zorgen, daar hebben ze helemaal gelijk in. Maar als ik hen een tip kan geven: blijf gewoon achter je ploeg staan. Dan zullen wij er alles aan doen om er een mooie avond van te maken."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/03
RKC Waalwijk
20:00
SC Heerenveen
wo
3/04
SC Heerenveen
21:00
FC Twente
zo
7/04
SC Heerenveen
20:00
FC Utrecht
zo
14/04
Heracles Almelo
12:15
SC Heerenveen
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
8 FC Utrecht 26 -2 36
9 Fortuna Sittard 26 -11 34
10 Sparta Rotterdam 26 -5 31
11 SC Heerenveen 26 -7 31
12 Almere City 26 -17 30
13 PEC Zwolle 26 -13 28
14 Heracles Almelo 26 -25 26
Bekijk de hele stand