Hornkamp volgde instinct: ''Ik dacht meteen: binnenkant voet, verre hoek''

( 4 reacties)
Hornkamp volgde instinct: ''Ik dacht meteen: binnenkant voet, verre hoek''

Voor Jizz Hornkamp kwam er zaterdagavond een droom uit toen hij in de laatste minuut van de wedstrijd de 3-3 binnen schoot tegen Excelsior. De 20-jarige spits mocht vorig seizoen al invallen tijdens de play-offs, maar maakte zijn eerste minuten in de Eredivisie.

"Of ik hier weleens van gedroomd heb? Ja, natuurlijk. Zo vaak, eigenlijk. Maar dat het uitkomt is nog mooier. Je komt erin, je wilt jezelf laten zien en belangrijk zijn, het liefst met de winnende goal. Om in de negentigste minuut de 3-3 te maken is wel iets waar je van droomt", reageert Hornkamp bij de NOS.

"Tot dan had ik niet veel ballen gehad. Daarvoor had ik eigenlijk ook al een kans gehad, waarbij ik de bal verkeerd aannam. Als dat wel goed was gegaan, dan was het ook een grote kans geworden. Daar baalde ik van en dat ik dan nog een kans krijg is fantastisch", aldus een glunderende Hornkamp, die niet na hoefde te denken toen de bal voor zijn schoenen rolde.

"Je moet gewoon op je instinct af gaan. Ik dacht meteen: binnenkant voet, verre hoek. De bal wordt breed gelegd dus de keeper zal altijd een stapje naar de zijkant doen richting de korte hoek. Maar in principe hoef je er niet over na te denken, dat is wat er standaard in zit. Over de grond had ook gekund omdat de bal door de regen zo snel gaat. Dan is het voor een keeper bijna onmogelijk om de bal tegen te houden."

Het juichen na zijn bevrijdende treffer ging iets ongecontroleerder, moest Hornkamp lachend bekennen. "Dan denk je niet na. Ik ben heel goed bevriend met Jordy Bruijn en Pelle van Amersfoort en die jongens zaten ook op de bank. In principe denk ik niet na en ren ik direct naar de bank. Ik ga er zeker nog van genieten vanavond en morgen ook."

"Wat nu de volgende droom is? Nog meer scoren", lacht Hornkamp. "Heel simpel, minuten maken en nog meer scoren."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 24 Sep 2018 om 12:40
  Als keeper had ik het liefst dat de ballen in de regen over de grond gingen. Remde de bal lekker af en was dan makkelijk op te rapen. Ik denk dat Jizz juist de beste keus gemaakt heeft om ‘m niet over de grond te schieten. Die emotie bij het juichen is te verklaren en echt niet zo gek.
 • 23 Sep 2018 om 20:20
  Blij dat hij niet verhuurd is en een spits .....
 • 23 Sep 2018 om 19:40
  Jizz Hornkamp. We noemen hem Jorn ;-)
 • 23 Sep 2018 om 19:23
  Mooi om Jorn zo te zien scoren. Goed doelpunt. Laat deze jongen zichzelf maar lekker ontwikkelen zo. Zit wel een goeie kop op volgens mij.