Jong Heerenveen loopt in Nijmegen tegen zware nederlaag aan

Na twee overtuigende overwinningen tegen Jong Cambuur en Jong Achilles heeft Jong Heerenveen maandagavond een ruime nederlaag moeten incasseren in Nijmegen. De beloftenploeg van NEC was met 5-1 een maatje te sterk voor de Friezen.

Het duel begon nog wel positief voor de Friezen toen middenvelder Rodney Kongolo halverwege de eerste helft op een 1-0 voorsprong zette. Hij verschalkte de doelman van NEC met een fraaie lob. Tien minuten voor rust maakte Morad El Haddouti er namens NEC alweer 1-1 van.

Na de rust gingen de Nijmegenaren door met scoren en werd het via El Haddouti (die daarmee een hattrick maakte) al binnen het uur 3-1. Mart Dijkstra en Hicham Haouat bepaalden de eindstand in het laatste kwartier op 5-1.

Opstelling Jong Heerenveen: Doornbusch; Bruijn (61' M. Westra), Drkusic, Oliekan, Magnusson; Kongolo, Van Amersfoort, Rojas; Van Bergen, Hornkamp, Mihajlovic.