UEFA streeft naar derde Europees clubtoernooi in 2021

( 2 reacties)
UEFA streeft naar derde Europees clubtoernooi in 2021

De UEFA wil vanaf het seizoen 2021/22 naast de Champions League en de Europa League met een derde Europese toernooi starten. Het enige wat nog ontbreekt is een definitieve goedkeuring van het uitvoerend comité van de Europese voetbalbond.

Voor SC Heerenveen betekent het dat de kansen op Europees voetbal (weliswaar een 'C-toernooi') in de nabije toekomst mogelijk weer gaan toenemen. Hoewel details nog ontbreken, zal de nieuwe competitie met acht groepen van vier clubs van start gaan, waarna de knock-out fase begint.

Mogelijk zal de nieuwe competitie vooral bedoeld zijn voor de clubs die sneuvelen in de voorronde van de Champions League en Europa League. Dit seizoen waren Feyenoord, AZ en Vitesse bijvoorbeeld al na een paar duels uitgeschakeld in Europa.

Tot twintig jaar geleden (1998/99) was er met de Europa Cup II al een derde Europees toernooi voor bekerwinnaars. SC Heerenveen deed dat allerlaatste seizoen ook mee, toen het de 'kleine bekerfinale' wist te winnen van FC Twente. Bekerfinalisten Ajax en PSV hadden zich toen al geplaatst voor de Champions League.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 14 Sep 2018 om 13:35
    Zou mooi zijn voor Nederlandse clubs, voor het seizoen begonnen is liggen er nu al drie uit. Met deze opzet spelen ze nog ergens voor.
  • 14 Sep 2018 om 13:09
    Iemand een leuke naam voor deze competitie?
dinsdag 23 april 2019
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›