De Haan blikt terug: ''Toen dacht ik: dit doe ik nooit meer''

( 3 reacties)
De Haan blikt terug: ''Toen dacht ik: dit doe ik nooit meer''

Dick Advocaat heeft een mondeling akkoord bereikt met FC Utrecht en daardoor gaat de 70-jarige oefenmeester toch weer aan de slag in de Eredivisie. Foppe de Haan zit na zijn laatste klus niet meer te wachten op een terugkeer als hoofdtrainer. 

"Na dat laatste seizoen (bij SC Heerenveen, red.) was ik wel klaar", blikt hij terug op de website van de NOS. "Toen dacht ik: dit doe ik nooit meer. Ik ben nog nooit zo moe geweest. Ik stak er te veel energie in. Stond elke dag op het veld. Dat kwam ook omdat ik mijn ideeën niet kwijt kon zoals je normaal gesproken in een voorbereiding op een seizoen wel kunt", aldus De Haan.

"Al doende moest ik dat doen. Dat kostte heel veel energie. Ik werd helemaal opgeslokt", legt hij uit. "Toen ik het deed, was ik geloof ik nog twee jaar ouder dan Dick nu is. Kijk, je herstelt niet meer zo snel op die leeftijd. Daar heb je meer tijd voor nodig. En je moet wel heel fit zijn. Het is een spannend beroep. Wat het is: je bent niet alleen op de wereld", vertelt De Haan.

"Je hebt een vrouw, kinderen, kleinkinderen. Daarom was ik ook gestopt", vervolgt hij. "Maar omdat het Heerenveen was, heb ik het toch nog een keer gedaan. De kleinkinderen zeiden: "Opa, wil je weer op tv? Nou ja, die vonden dat wel mooi. Maar wat je eigenlijk wil, is bijvoorbeeld je kleinkinderen zien voetballen. Daar tijd aan besteden", besluit De Haan. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 13 Sep 2018 om 23:47
  Foppe..
  Wat een trainer, wat een persoonlijkheid maar bovendien echt een prachtmens. Deze man heeft zoveel betekend voor zoveeeeeel mensen. Zoveel spelers aantoonbaar beter gemaakt, zoveel mensen een "beter leven "gegeven door tijd met ze te spenderen.
  Foppe is echt boegbeeld voor de MENS!
 • 13 Sep 2018 om 14:09
  • Quote van 13 Sep 2018 om 13:56
   Pffff....
  ?
 • 13 Sep 2018 om 13:56
  Pffff....
dinsdag 23 april 2019
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›