VIDEO | Samenvatting: Lammers verliest met Jong Oranje en kan EK vergeten

Jong Oranje is dinsdagavond onderuit gegaan in het EK-kwalificatieduel met Schotland. De Schotten bleken na negentig minuten met 1-2 te sterk voor de ploeg van Erwin van de Looi. Door de nederlaag zijn de EK-kansen van Jong Oranje zo goed als verkeken.

Jong Oranje kwam tien minuten na rust op achterstand op De Vijverberg. Fraser Hornby profiteerde van een blunderende Justin Bijlow en zette zijn land in de 54e minuut op een 1-0 voorsprong. De ploeg van Erwin van de Looi kwam een kwartier later nog langszij via Teun Koopmeiners, maar zag in de 89e minuut haar kansen op een resultaat in rook opgaan. Fraser Hornby benutte een strafschop, nadat Pablo Rosario een overtreding maakte in het stafschopgebied en daarvoor tevens een rode kaart ontving.

Sam Lammers begon tegen Jong Schotland in de basiself, maar werd vroegtijdig naar de kant gehaald. Na zestig minuten werd de SC Heerenveen-spits vervangen door Richairo Zivkovic. Voormalig SC Heerenveen-verdediger Denzel Dumfries maakte wel de gehele negentig minuten vol.

Door het verlies tegen Schotland lijkt het EK voor Jong Oranje voorlopig erg ver weg. De Nederlanders kunnen zich nog plaatsen voor een plek bij de beste nummers twee, maar staan momenteel op een derde plek in hun eigen poule.

Opstelling Jong Oranje: Bijlow; Dumfries, Fosu-Mensah, Van Drongelen, Ouwejan (60' Ramselaar); Rosario, Koopmeiners, Til; Idrissi (76' Malen), Lammers (60' Zivkovic) en Groeneveld.